Vartabi’nin tanıtımı için bugün Mihrabat Korusu Restoran’da lansman düzenlendi. Toplantıda sunum yapan Vartabi Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu, Vartabi platformunun e-ticaret pazarına yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Platformun piyasa şartlarında uygun fiyat, iyi hizmet ve farklı bir alışveriş deneyimi yaşatmayı hedeflediğini aktaran Soyluoğlu, “Vartabi’yi diğer pazar yerlerinden ayıran en önemli özelliği tedarikçilerden sattıkları ürün başına komisyon almaması, yıllık üyelik sistemiyle çalışması. Ayrıca Vartabi kargo ve banka tahsilat ücretlerinin üzerine de kâr koymuyor. Böylece, tedarikçinin maliyetlerini düşürerek son kullanıcıya daha ekonomik ürün satılmasına vesile oluyor” ifadelerini kullandı.  

Satışlardan komisyon alınmadığı için Vartabi’yi dijital AVM olarak nitelediklerini anlatan Soyluoğlu, yıllık üyelik uygulamasıyla satıcının sektörde rekabet edebilme gücünü artırdıklarını aktardı.   

ALICIYLA SATICI BİREBİR İLETİŞİMDE   

Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2021 yılı sonunda 484 bin firmanın e-ticarette faaliyet gösterdiğini anlatan Soyluoğlu, “Bu rakamın 2022 sonunda 600 bine çıkacağı öngörülüyor” dedi. Türkiye’de online satış yapan her firmayı Vartabi platformunda görmek istediklerini aktaran Soyluoğlu, şöyle devam etti:

“Piyasa şartlarında en hesaplı fiyat, en iyi hizmet ve farklı bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla hizmete giren Vartabi hem tüketiciye hem de satıcıya çeşitli avantajlar sunuyor. Mağazalar sayfalarına kendi firmalarının kartvizitini yükleyebiliyorlar. Dolayısıyla tüketiciyle satıcı birbiriyle direkt temas kurabiliyor. Tüketici ürünü bizden almak zorunda değil.”   

DİJİTAL İMECE HİZMETİ   

Vartabi’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden birinin ‘Mutluluk listesi’ olduğunu belirten Vartabi Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu, “E-ticaret pazarına dünyada ve Türkiye’de ilk olan ‘dijital imece’ adını verdiğimiz sistemle giriş yaptık” dedi. Bu sistemle klasik e-ticaret sitesi olmanın yanı sıra toplumsal yardımlaşma duygusunu da ön plana çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Soyluoğlu, “Bu kapsamda listeleme özelliğini geliştirdik. Listeleme seçeneği ile geleneklerimizden gelen yardımlaşma kültürünü ön plana çıkardık” diye konuştu.  

İHTİYACA GÖRE HEDİYE    

Türk kültüründeki hediyeleşmenin önemini sektörel rakamlarla ortaya koyan Soyluoğlu, “2021 yılında 561 bin çiftin evlendi. 1 milyon 79 bin bebek dünyaya geldi” ifadelerini kullandı. Soyluoğlu, şöyle devam etti:

“Biz düğün yapacaklara, bebeği olanlara, doğum günü kutlamalarına, ev alana mutlaka hediye götüren bir toplumuz. Herkes kendi bütçesine göre hediye alıyor ama bazen aslında ihtiyaç olmayan hediyeler de gelebiliyor. Buradan hareketle tüketici için paylaştıran mutluluk listesi özelliğini ekledik. Örnekle anlatmak gerekirse, evlenecek olan bir çift düğünlerini planlarken ya da yeni evlerini kurarken ihtiyaçları olan almayı planladıkları şeyleri Vartabi’de listeliyor. ‘Listeni oluştur, ürünlerini seç, sevdiklerinle paylaş’ diyoruz. Bu listeyi istedikleri kişilerle paylaşabiliyorlar. Böylece hem gerçek ihtiyaçlar belirleniyor hem de herkes kendi bütçesi ölçüsünde yeni ev kuran çifte destek olabiliyor. Listeleme düğün, baby shower, doğum günü, ev hediyesi gibi her özel gün için oluşturabiliyor. Vartabi’de bir yıl içinde 300 bin liste görmeyi hedefliyoruz.” 

6 AYDA YURT DIŞINA AÇILACAK   

Vartabi’deki mağaza sayısını bir yıl içinde 25 bine, üye sayısını 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Soyluoğlu, “Yıllık ciro hedefimizi ise 1 milyar TL” diye konuştu. 6 ay içinde Asya’da Türk Cumhuriyetlerine ve Ortadoğu pazarına açılmayı hedeflediklerini anlatan Soyluoğlu, “Vartabi şu anda hem kullanım olarak hem de başka hiçbir sitenin sunmadığı liste özelliği ile kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Aplikasyon ekim ayında devreye girecek. Müşterinin web sitemizdeki deneyimlerine göre aplikasyon yazılımını geliştiriyoruz. Yurt dışı pazarlara Türk tedarikçilerle girdiğimiz ülkenin dilinde hizmet vereceğiz” dedi.