Son dakika haberine göre Hükümetin memurlara yönelik 2018 ve 2019 zam teklifi belli oldu. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018 ve 2019 memurlara yönelik zam teklif oranını açıkladı. Bakan Sarıeroğlu, zam teklifi oranını 2018 ve 2019'da yüzde 3+3 olarak açıkladı. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu 4. dönem kamu toplu görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. 

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'nun açıklamaları şöyle:

1 Ağustos'ta bir çalışma takvimi belirlemiştik. 2-7 Ağustos tarihlerinde 11 hizmet kolu için çalışmalar başlamıştı. 8 Ağustos'ta genele ilişkin talepleri çalıştılar. Bizlere raporları sundular. Bizler de değerlendirmeyi yaptık. Bugün de genele ilişkin taleplerin değerlendirmesini gerçekleştirdik. 21 Ağustos'a kadar süremiz söz konusu.

En düşük memur maaşında yüzde 97, ortalama memur maaşında yüzde 61 değer sağlandı. Kurumlararası ücret dengesizliklerini gidermek için çok önemli adımlar attık. Kamuda istihdam edilen personel sayısında ciddi artışlar sağladık. Kamuda başörtüsü yasağını kaldırdık. Eğitimden sağlığa ulaştırmadan toplu konuta birçok alanda ilklerin uygulayıcısı olduk. 15 yıllık dönemdeki ilkleri üstüne koyarak aynı ruhla aynı iddiayla yapmayı sürdüreceğiz.

1 Ağustos itibariyle yürütürken paydaş olarak yer aldık. Güçlü bir dialog ortaya koyduk. Sürecin bundan sonra da aynı nezakette devam edeceğine inanıyorum. Görüşmelerimiz bugünden itibaren uzlaşı ile devam edecek. Toplu sözleşme tekliflerinde genel ve 11 hizmet kolunda çalışmalarına devam edeceğiz. 406 maddede görüşeceğiz.

2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşmelerde müzakerelerimizi sürdüreceğimizi belirterek teklifi açıklıyorum.

ZAM TEKLİF ORANLARI

Kamu işveren heyeti olarak ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3, 2019 ilk 6 ay yüzde 3 ve ikinci 6 ayında yüzde 3 olarak teklif sunuyorum. Enflasyon oranının öngörülen artışı ile enflasyon farkı da ödenecektir.

"SUNULAN TEKLİFE KAPALIYIZ"

Teklifin ardından Memur-Sen'den de bir açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifi kabul etmediklerini belirterek "Hükümetin sunduğu teklife kapalıyız" dedi.