Mercedes-Benz Türk, 50'nci kuruluş yıldönümünü hikayesinin başladığı Davutpaşa Fabrikası'nda kutladı. Törende açıklamalarda bulunan Daimler AG Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımıyla düzenlenen törenle kutladı. Şirketin Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, "Bizimle bu yolculukta birlikte olan tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkürler" dedi. 1967 yılında Otomarsan ismiyle İstanbul'da kurulan Mercedes-Benz Türk, 50'nci kuruluş yıldönümünü hikayesinin başladığı Davutpaşa Fabrikası'nda Daimler AG Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımıyla düzenlenen törenle kutladı. Davutpaşa'daki eski fabrika binasında kurduğu özel bir dekorasyon ile katılımcıları 1967 yılına götüren Mercedes-Benz Türk, yarım asır önce ilk otobüsünü banttan indirdiği üretim holünde ise şirketin dünden bugüne yolculuğunu anlatan küçük bir müze kurdu.

'KATKI SAĞLAMAKTAN GURUR DUYUYORUZ'

Törende konuşan şirketin Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, "Mercedes-Benz Türk olarak 50 yılda pek çok ilke, yeniliğe, başarıya ve rekora imza atarak sektörde öncü ve lider olduk. Kuruluşumuzdan bu yana üretime aralıksız devam ederek ülkemizin ekonomisine ve geleceğine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz" dedi. Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grubu Başkanı Martin Daum ise "Markaya ve Türkiye'ye olan güvenimizin temelini markanın yarım asırdır elde ettiği başarılar oluşturuyor" diye konuştu.

FİLM SETİ GİBİ

Markanın üretim tesislerinin 1995 yılından itibaren peyderpey Hoşdere'ye taşınması ve 2007 yılında Davutpaşa Fabrikası'nın tamamen boşaltılmasıyla Mengerler Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii olarak hizmet vermeye devam eden eski otobüs fabrikası, kuruluş yıldönümü kutlamaları nedeniyle film setlerini andıran bir tasarımla özel olarak dekore edildi. Manavından bakkalına, kahvehaneden gazete bayine kadar eski İstanbul sokaklarının canlandırıldığı giriş bölümünde konuklar, markanın kurulduğu 50 yıl öncesinin Türkiye'sine doğru yolculuğa çıkarıldı. Davutpaşa'da eski imalat holleri arasında oluşturulan sokaklarda Türkiye'de üretilen ilk otobüse, markanın ilk modellerinden kırmızı bir kamyonuna, klasik araç niteliğindeki minübüsüne ve efsaneleşmiş otomobillere yer verildi.

MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Yarım asır önce ilk üretilen otobüsün banttan indirildiği üretim holü ise küçük bir müzeye dönüştürüldü. Müzede, şirketin 50 yıldır aralıksız olarak devam ettiği üretim tarihinden kesitler sunan fotoğraflar ve eski fabrika binasında kullanılan ekipmanlar sergilendi. Törende yarım asırlık dönemin 49 yılına şahitlik eden ve şu an aktif olarak Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası Finiş Bölümü Grup Şefi olarak çalışan Mehmet Altan Oğralı'nın hikayesini paylaşması, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Etkinlik sonunda şirketin 50'nci kuruluş yılı kapsamında düzenlediği "50. Yılda 50 Startup" yarışmasında ilk üçe giren girişimcilere ödülleri verildi. Programın sonunda ise tüm katılımcılara şirketin 50'nci yılı onuruna hazırlanan ve şirket tarihini anılar ile konu alan "Benzersiz 50 Sene" kitabı hediye edildi.

Şekip Gümüşkanatlı