Yassı çelik üreten entegre tesis İsdemir’de enerji verimliliği odaklı yatırımlar kapsamında, 3 No’lu Kok Bataryası Modernizasyonu tamamlanarak devreye alındı. Devreye alınan yeni batarya ile yan ürün satış hacminin büyümesi, enerji tasarrufunun sağlanması ve metalürjik kok üretiminin artırılarak ithalatın önüne geçmek amaçlanıyor.

İsdemir, enerji verimliliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği Yeni Kok Bataryası Modernizasyonu projesi kapsamında yıllık 500 bin ton kapasiteli 3 No’lu Kok Bataryası’nda montaj ve devreye alma çalışmalarını tamamlarken, ilk kok üretimini gerçekleştirdi. Kok gazı ve karışık gaz ile çalışacak şekilde tasarlanan batarya, çevre kirliliğine neden olan itme ve şarj emisyonlarını önleyecek toz toplama sistemleriyle donatıldı.

 Devreye alınan yeni kok bataryası ile şirket, yan ürün satış hacmini büyütmeyi ve doğalgaz kullanımında enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Hâlihazırda devam eden Yeni 1. Yüksek Fırın ve Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi yatırımlarını tamamlamak için de çalışmalar devam ediyor.