Hızla gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaya devam ederken dünya genelindeki birçok kişinin yalnızca işte değil evde de işlevselliği önceliklendirmesi, endüstriyel tasarım ürünlerine talebi artırıyor. ResearchAndMarkets'in konuya dair yayımladığı verilere göre, 2020’de yaklaşık 2 milyar dolar değerinde olan küresel endüstriyel tasarım pazarının 2026’ya kadar 3 milyar sınırına dayanması bekleniyor. 1994’ten bu yana yer, duvar karolarının yanı sıra vitrifiye ve dekoratif ürünler de üreten Seramiksan, 29 Haziran | Dünya Endüstriyel Tasarım Günü vesilesiyle Endüstriyel Tasarımcı Bilge Nur Saltık iş birliğiyle banyolar için geliştirdikleri Stella ve Livello Koleksiyonlarını öne çıkarıyor.  

BANYO DEKORASYONUNDA ENDÜSTRİYEL TASARIM TRENDİ BAŞLIYOR 

Seramiksan’ın son dönemdeki koleksiyonlarında tasarımcı iş birlikleriyle öne çıktığının belirtildiği açıklamada, Amerika’daki LTU Üniversitesi'nde Asistan Profesör ve Endüstriyel Tasarım Direktörü olarak görev yapan Bilge Nur Saltık da yeni koleksiyonların tasarım konseptini şu sözlerle tanımlıyor:  

“Objelerin ardındaki hikayeler beni hep meraklandırıyor. Değişik kültürlerden ve insan davranışlarından ilham alıyorum. Bu yüzden tasarımlarımda zanaat yöntemleri ve deneysel üretim tekniklerini çağdaş objelerle sentezliyorum. Günlük hayatımızda en çok vakit geçirdiğimiz alanlardaki zamanımızı keyifli hale getirecek tasarımlar yapıyorum. Özellikle günün yorgunluğunu geride bıraktığımız banyolar için Seramiksan iş birliği ile tasarladığım Stella ve Livello serileriyle banyoları konforlu ve işlevsel mekanlara dönüştürüyoruz.” 

‘DEKORASYONDA İŞLEVSELLİK’ VİTRİFİYE ÜRÜNLERE TAŞINIYOR 

Ev dekorasyonundaki işlevsellik trendini vitrifiye ürünlere taşıyan Endüstriyel Tasarımcı Bilge Nur Saltık’ın iş birliği ile hazırlanan seriler, mekanların doğru kullanılmasına olanak tanırken, estetik bütünselliğe de kapı aralıyor. Lavabo kenarındaki alanları artırmaya odaklanan Livello serisi, oval ve silindirik olmak üzere üst üste iki katmanıyla kullanım alanını genişletirken kullanıcıları da alanları düzenli kullanmaları için motive ediyor. Lavaboda depolamayı da mümkün kılan tasarım, ürünlerin lavabonun etrafını kirletmeden kullanılmasını kolaylaştırıyor. Tasarım serilerinin bir diğeri olan Stella serisi ise geometrik formları kullanım alanlarına taşıyor. Oval ve silindirik tasarımlarıyla yine iki tezgah üstü lavabodan oluşan Stella serisi, zarif görünümüyle banyolarda tasarım bütünlüğü yaratıyor.