AP'nin skandal Türkiye kararı sonrası Euro tüm zamanların rekorunu kırarak 4.1384 lira düzeyine yükseldi Avrupa Parlamentosu'nun "Türkiye ile müzakereler durdurulsun" raporunu kabul etmesinin ardından euro tarihi bir seviyeye yükseldi. Euro Ocak sonundan bu yana ilk kez 4.10 lirayı aşarak başladığı günde 4.13'le rekorunu kırdı. Yükseliş, AP'nin Türkiye ile müzakereleri durdurma kararının ardından geldi. Euro dün de 30 Ocak'tan bu yana ilk kez 4.08 lirayı aşmıştı.

6 TEMMUZ DOLAR KURU

 Dolar da 3,63 seviyesine ilerleyerek yükselişini sürdürdü. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının dün akşam açıklanan tutanakları sonrası küresel piyasalarda yaşanang elişmelerle dolar da sabah itibarıyle yükselişini sürdürdü.

Yeni güne 3.60 lira ile dünkü düzeylerden başlayan dolar, artan jeopolitik risklerin de etkisiyle 3.6363 liraya ulaştı.

Lirayı, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, bölgesel jeopolitik risklerin de etkilediğine dikkat çeken piyasa analistleri, özellikle Suriye ve Katar'a ilişkin gelişmelerin Türkiye'nin bölgeye yakınlığı nedeniyle lira üzerinde satış baskısını ağırlaştırdığına dikkat çekiyor.