Bayram dönüşü dolar güne düşüşle başladı. Küresel piyasalarda azalan dolar talebi nedeniyle Dolar/TL uluslararası piyasalarda 3.52 seviyesinden işlem görmeye başladı. Bayram tatili öncesinde dolar/TL, risk iştahındaki artışla 3,55 seviyelerinden 3.50 seviyelerine geri çekillmişti. Euro, Draghi'nin parasal genişleme programının günlerinin sınırlı olabileceği sinyallerini vermesinin ardından 10 ayın zirve seviyelerini gördü. Peki dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte dolar kuruyla ilgili tüm detaylar... 

Kur, gündemin nispeten sakin olduğu hafta içinde genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu havaya paralel seyrederken; son dönemde carry trade kaynaklı TL ilgisi kurda aşağı hareketi destekliyor.

Bankacılar, bu hafta piyasaları etkileyecek önemli bir gelişmenin olmadığını belirterek, "3,50 seviyesi altında fiyatlamaların sürmesi aşağı yönlü potansiyelin artmasına yol açabilir. Bu hareketin devamında takip edilecek 3,4850 ve 3,4700 destek seviyeleri olarak ön plana çıkıyor. Olası toparlanmalarda ise 3,50 direncinin ilk olarak aşılması gerekiyor" dediler.

DOLAR YORUMLARI 

Fed yetkililerinden Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’ın yaptığı açıklamalarda faizlerin çok hızlı veya çok yüksek artırmaktan daha çok, uzun süre alçak seviyede tutmaktan kaygı duyduklarını ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım ise dün akşam "Bu hareketten önce son çağrıdır. Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz ya da bunun da tedbirini alırız" diye konuşmuştu.

Asya borsaları bugün yükseliş kaydederken, petrol fiyatları küresel stok miktarının fazlalığı ve düşen talep nedeniyle ortaya çıkan endişelerin etkisiyle 10 ayın en düşük seviyelerinden uzaklaşamadı.

Tahvil bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 10.48, valörde son işlemde yüzde 10.43 seviyesindeydi. Öte yandan 2 yıllık gösterge tahvil

EURO NE KADAR? 10 AYIN ZİRVESİNDE

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Dreaghi'nin açıklamaları sonrası eurodaki güçlenmeyle euro/TL yükseldi. Euro 4 liraya yakın seyrediyor. Draghi, Avrupa'da ekonomik görünümün iyileşmesiyle beraber ECB'nin politika araçlarını uyarlamaya başlayabileceğini açıkladı. 

Euro, Draghi'nin parasal genişleme programının günlerinin sınırlı olabileceği sinyallerini vermesinin ardından 10 ayın zirve seviyelerini gördü.