10 farklı kategoride, 130’dan fazla ürün çeşidi sunan ve 6 kıtada 55 ülkeye ihracat yapan meyve suyu markası Aroma, 21-25 Şubat tarihlerinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde 26’ncısı düzenlenen Gulfood Gıda Fuarı’na katıldı. Fuarda ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen markanın ilgi çeken ürünleri ise Aroma yüzde 100 Meyve Suyu serisi ve yüksek pH, zengin mineral ve düşük sodyum özelliğiyle öne çıkan Aroma Ömer Duruk Doğal Kaynak Suyu oldu
Geçen yıl ihracat hacmini yüzde 70 büyüten marka tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yurt dışında ürün sattığı ülke sayısını 55’e çıkardık. Aroma markalı ürün ihracatında en büyük payı Uzakdoğu ve Avrupa alırken, Afrika’da çok hızlı bir büyüme gerçekleşti. 2021’de etnik pazardaki konumumuzu korurken yeni ürün ve satış kanallarıyla hacmi büyütmeyi hedefledik. Bu yıl Güney Amerika’ya giriş yaptık. Afrika, Uzakdoğu ve Orta Doğu bölgelerine odaklanmayı sürdürüyoruz. Her yıl ihracatı düzenli ve yüksek ivmeyle geliştirmeye devam ediyoruz, 2021’de bu alanda yüzde 40’ı aşkın büyüme hedefliyoruz” denildi.
Meyve suyunda özellikle, Aroma yüzde 100 serisinden ürünlere yoğun ilgi gösteren Orta Doğu pazarından, düşük sodyum oranı ve yüksek PH’ıyla öne çıkan Aroma Ömer Duruk Doğal Kaynak Suyu’na da büyük talep geldiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Yeni nesil içecek kategorisine tüketici içgörüleri incelenerek hazırlanan Aroma Sa-de vitaminli içecekler, tüketicilere sudan fazlasını sunuyor. Doğal kaynak suyunun, vitaminlerle zenginleştirilip, doğal meyve aromaları ile içimi daha da keyifli hale getirilmesiyle oluşan ‘Aroma Sa-de Vitaminli Su’lar, ‘Enerji’, ‘Güzellik’, ‘Detoks’, ‘Sindirim’ ve ‘Direnç’ olmak üzere farklı ihtiyaçlara yönelik 5 çeşidiyle tüketicilerin yaşam tarzlarına destek sağlıyor. Yüzde 100 doğal, düşük kalorili, koruyucu ve şeker ilavesi içermeyen ürünler, tüketicilerin mevcut yaşam

kalitelerini korumak ve geleceğe yatırım yapmak için sürdürdükleri sağlıklı yaşam biçiminin tamamlayıcısı rolünü üstleniyor. Aroma Sa-de Vitaminli Su’ların her bir çeşidi, kendi fonksiyonuna göre farklı vitaminler ve sevilen meyve aromaları içeriyor. Özellikle Aroma Sa-de Direnç, içerdiği B ve D vitamini ile bağışıklık sistemini desteklemesi ile önemli bir rol oynuyor.”

Aroma, doğal kaynak suyunu ilk kez doğa dostu, yenilenebilir kaynaklardan üretilen ve geri dönüşümü kolay özel karton ambalajda sunan yerli firma olmuş ve Global Water Awards Yarışmasında finale kalan projeler arasına girmeyi başarmıştı.