Düğün yapanlar ve evlerindeki ürünleri değiştirmek isteyenler sektörü hareketlendirdi. Mağaza ve atölyeler kapasiteleri artırdıklarını ifade ederken, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, sektörde ortalama 100 bin işçiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs süreci pek çok sektörü olumsuz etkiledi. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında koronavirüsten olumsuz etkilenen mobilya sektörü yeni normalin başladığı Haziran ayıyla birlikte hareketlendi. Düğünlerin yapılması ve evde kalma sürecinde mobilya ürünlerini değiştirmek isteyenler, mobilya mağazalarının yolunu tuttu. Taleplere yetişmeye çalışan marangoz ve atölyeler işçi sayısını artırırken, mesai saatleri de uzadı. Ancak artan talep nedeniyle siparişler yurt içinde en erken 40 günde teslim ediliyor.

"Şu an satışlarımız tavan yaptı"

Özellikle Haziran ayından sonra taleplerin arttığını belirten Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, "Mobilyacılık sektörü koronavirüsten ilk zamanlar eksi şekilde etkilendi. Şimdi ise satışlar arttı. Koronavirüs biter gibi olduktan sonra yani sokağa çıkma yasakları bittikten sonra herkesin bir arayış içine girdiğini öğrendik. Koronavirüs nedeniyle evinde 3-4 ay kalanlar