Foça Plajları

Foça’da denize girme konusunu hangi İzmirliye sorsanız muhtemelen aynı cevabı alırsınız;

Hanedan Beach. Özellikle uzun süre burada bulunmayacaksanız ve tek atımlık barutunuz varsa bizim gibi riske girmemek için Hanedan Beach’e gitmenizi tavsiye ederiz. Diğer plajları da aşağıda görebilirsiniz, hepsi Eski Foça’dan Yeni Foça’ya giden yol üzerinde bulunuyor. Aracınız yoksa önlerinden minibüs de geçiyor.

Sazlıca Plajları: Foça’da denize girmek için önerilen yerlerden biri Sazlıca Koyu’ndaki plajlar. Yol üzerinde giderken rengiyle manzara şov yapan, aynı zamanda kamp ve karavancıların kalabildiği plaj. Kamp alanları biraz karmaşık, çünkü plajın arkasında hem çadırlar hem de mangal yapan aileler olabiliyor. Yemek yiyebileceğiniz tesisi bulunuyor. Hafta içleri eminiz daha sakin ve güzel oluyordur. Sazlıca’da yüzmek için bu kamp alanlarının haricinde, daha kuytuda kalan yerler öneriliyor. Bizim için daha çok fotoğraf çekmelik bir nokta oldu.

Hanedan Beach: Foça’nın güzeller güzeli Mersinaki Koyu’nda yer alan mavi bayraklı Hanedan Beach, koca plaj alanı ile gönüllerin efendisi. Hem kum hem de çim alanı bulunan, yemekler için fiyatların orta seviyede olduğu, kafa şişiren müziklerin çalmadığı keyifli bir yer burası. Yiyecek ve içecek için tesis kasasından çıkışta geri verebileceğiniz Hanedan Kart’tan alıp harcamayı planladığınız miktarı içine yükletiyorsunuz, alışverişlerinizi bu şekilde yapmanız gerekiyor. Plaj bir hayli geniş olduğu için ne kadar kalabalık olursa olsun boğmuyor. Denizinin suyu serinden soğuğa, bir arada ama çok çok temiz.

Voodoo Beach: Mavi bayraklı pek sevilen bir Foça plajı. Mersinaki Koyu’nda yer alan bir diğer plaj olan Voodoo Beach’in giriş ücreti yok ancak şezlong için para almakta. Damsız girilmediğine dair bir yorumunu okumuştuk, eğer öyleyse gerçekten de bravo. Nezih bir ortam olduğu her halinden belli, Hanedan ile birlikte listelere ekleyebilirsiniz.

Mambo Beach Club: Foça araştırmalarımız esnasında karşımıza çıkan bir başka plaj alternatifi de burası. Aynı Hanedan Beach gibi mavi bayraklı ve Mersinaki Koyu’nda yer alıyor.

Devamı haftaya…