Türk tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi'nde bu hafta içi hayatını kaybetti.

2 Temmuz'da iç kanama nedeniyle hastaneye yatırılan 70 yaşındaki Şensoy'un kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini öğrendik.

2004 yılında boşandığı oyuncu Derya Baykal ile evliliğinden dünyaya gelen Derya ve Müjgan Ferhan adında iki kızı olan usta sanatçı dedelik heyecanı yaşıyordu.


32 yaşındaki büyük kızı Müjgan Ferhan Şensoy dokuz aylık hamileydi. Ancak usta sanatçı, doğumuna sayılı günler kala torunu Pera'yı göremeden yaşamını yitirdi. Müjgan Ferhan Şensoy vefat haberinin ardından Twitter hesabından babası için şu paylaşımda bulundu "Babam uçtu göklere" mesajını paylaşmıştı.

Ünlü isimler de ustanın zamansız ölümü üzerine üzüntülerini şöyle paylaştılar:

Mert Fırat: Devrin hep daim olsun, ilham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere hep ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, devrin hep daim oldu daim olacak…

Cem Davran: Şaka sanki! Çok saçma, çok acayip, çok şaka sanki, bu olur mu ya durup dururken şimdi.

Perran Kutman; Adam gibi adam... Yürekli adam... Ayaklarının üstünde duran bir adam... Çok güzel adamı kaybettik, çok üzüntülüyüm. Çok üzgünüm.

Nilgün Belgün; Ah Ferhan Şensoy'u kaybetmişiz, çok ama çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun canım arkadaşımın

Hazal Kaya; Ah ne büyük bir kayıp…Çok üzgünüm…Başımız sağ olsun

Melek Baykal; Son dakika haberi düştü telefonuma ve çok çok kötüyüm şu anda. Çok üzgünüm... Rahatsız olduğunu biliyordum, dualar gönderdik ona ama kurtaramadık.

Daha bir çok ünlü isim sosyal medyadan ustaya olan sevgisini ve üzüntüsünü paylaştı. Büyük ustaya Allah’ tan rahmet diliyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın…