ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacağı', ABD'yi arkasına alan İsrail'in de buna karşı çıkabilecek uluslararası topluma tehdit savuran açıklamalarının ardından Türkiye ile Yemen'in sunduğu 'Kudüs' tasarısı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında kabul edildi. İsrail'in başkentinin Kudüs olduğunu yadsıyan tasarıya 128 ülke 'evet', 9 ülke 'hayır' oyu verdi, 35 ülke ise 'çekimser' oy kullandı. Genel Kurul'da ezici bir çoğunlukla kabul edilen kararın, BM Güvenlik Konseyi kararları gibi bağlayıcı bir niteliği bulunmuyor. 

ABD VE İSRAİL'İN YANINDA YER ALAN ÜLKELER

ABD ve İsrail dışında, Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Nauru, Mikronezya, Palau ve Togo, Donald Trump'ın Kudüs kararını destekleyen ülkeler oldu.

ÇEKİMSER OLAN ÜLKELER

Çekimser oy kullanan ülkeler arasında ise Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika, Macaristan ülkeleri yer alıyor.

BOSNA HERSEK'İN OYU DİKKAT ÇEKTİ! 

Oylamada Bosna Hersek'in çekimser oy kullanması şaşırttı

BAHREYN'DEN TERS KÖŞE!

BM Genel Kurulu'nda oylanacak olan Kudüs'ün statüsü hakkındaki toplantıya saatler kala Bahreyn Dışişleri Bakanı'ndan sosyal medyada çok konuşulan bir tweet gelmiş, Bahreyn 'ret' oyu mu verecek tartışmaları yaşanmıştı. Ancak, Bahreyn Trump'ın Kudüs kararını eleştiren tasarıya 'kabul' oyu verdi. (DHA-İHA)