İran'da resmi temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 'İki ülkeyi etkileyecek ortak tehditler ve iki ülke çevresinde cereyan eden çeşitli konuları görüştük. Konuştuğumuz konulardan biri Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin düzenlediği referandum konusu oldu. İki ülke bu konuda ortak bir tutuma sahiptir ve Irak'ın toprak bütünlüğünün savunuyor." dedi. Akar mevkidaşı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile İran Genelkurmay Karargâhı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

'TEHDİT VE RİSKLERE KARŞI İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ'

Bakıri'nin daveti üzerine Tahran'da bulunduğunu söyleyen Orgeneral Akar, "Türkiye ve İran yüzlerce yıllık dost ve ortak değerlere sahip iki ülke. Bu ortak değerler doğrultusunda bulunduğumuz mevcut tehditler ve risklere karşı işbirliğimizi geliştirmeliyiz" dedi.

İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin yanı sıra askeri ilişkileri de bir şekilde geliştirilmekte olduğunu söyleyen Akar, "Özellikle önümüzdeki dönemde terörle mücadele ve buna bağlı olarak hudut güvenliği konusundaki ilişkilerimizi geliştirme konusunda mutabık kalmış bulunuyoruz" dedi.

İRAN'DAN İŞBİRLİĞİ DESTEĞİ

Tümgeneral Bakıri ise, iki ülke silahlı kuvvetlerin bundan sonra askeri eğitim, ortak tatbikat ve sınır güvenliği konusunda daha fazla işbirliği yapacağını ifade etti.

Bakıri, "İki ülkeyi etkileyecek ortak tehditler ve iki ülke çevresinde cereyan eden çeşitli konuları görüştük. Konuştuğumuz konulardan biri Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin düzenlediği referandum konusu oldu. İki ülke bu konuda ortak bir tutuma sahiptir ve Irak'ın toprak bütünlüğünün savunuyor" dedi.