TİKA, Ukrayna'da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Ukrayna'da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Ukrayna'da Kiev Şehri 1 No'lu Çocuk Klinik Hastanesi Nefroloji Bölümünün fiziki altyapısı yenilenerek medikal ekipman desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından gerçekleştirilen projenin açılış törenine, TİKA Ukrayna Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, Kiev Şehri 1 No'lu Çocuk Klinik Hastanesi Başhekimi Yuriy Kojara, Nefroloji Bölüm Başkanı Yelizaveta Mordovets, TİKA Ukrayna Koordinatör Yardımcısı Şeyma Babayiğit, Ukrayna Milli Tıp Akademisi öğretim üyeleri, Başhekim Yarımcıları ve hastane personeli katıldı.

HİZMET KALİTESİNE KATKI 

Yılda bin 500 çocuğa sağlık hizmetlerini sunan Ukrayna'nın en büyük ve köklü hastanesi olan Kiev Şehri 1 No'lu Çocuk Klinik Hastanesinin önemini kaydeden TİKA Ukrayna Koordinatörü Bolat, ülkenin sağlık sektörüne özel önem atfedilmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık başta olmak üzere farklı alanlarda TİKA'nın Ukrayna'ya yönelik olarak gerçekleştirdiği projeler hakkında tanıtıcı bir konuşmadan sonra Bolat, yenilenmiş bölüm sayesinde kaliteli hizmetinin sağlanması ve böylece çocuk sağlığının korunmasına katkıda bulunulacağına yönelik ümidini dile getirdi.

Kiev Şehri 1 No'lu Çocuk Klinik Hastanesi Başhekimi Yuriy Kojara ise, büyük zorluklarla karşı karşıya kalan Ukrayna'ya TİKA tarafından yapılan yardımlardan dolayı hayranlığını dile getirerek, hastanenin kısıtlı bütçe imkânları ile bu zamana kadar böyle önemli yardımının yapılmadığını belirtti.

Hastanenin yenilenen Nefroloji Bölümüne kavuşmasından dolayı duyduğu memnuniyetini paylaşan Başhekim Kojara, Türkiye Cumhuriyeti halkına minnettarlığını dile getirdi. 

Devlet tarafından ayrılan kısıtlı bütçe ve ebeveynlerin yardımlarıyla ancak küçük çaplı tadilat gerçekleştirilebilen Nefroloji Bölümünde TİKA'nın desteği sayesinde çocukların tedavi koşulları iyileştirildi. Hastaların izlenmesi amacıyla oluşturulan arşiv de elektronik ortama aktarıldı.