Portekiz'in başkenti Lizbon'da orman yangını çıktı. Ajanslardan gelen son dakika haberine göre; 39 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, hükümet bu yangının son yıllarda orman yangınları açısından görülen en büyük trajedi olduğunu ifade etti. Habertürk'ün haberine göre; Başkent Lizbon’un 200 km güneydoğusundaki dağlık alanda meydana gelen yangını söndürmek için 400 itfaiye görevlisi seferber oldu.

'16 İNSAN ARAÇLARININ İÇİNDE CAN VERDİ'

Portekiz hükümetinden yapılan açıklamaya göre 39 kişinin hayatını kaybettiği duyurulurken Portekiz İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölenlerin tamamının sivil olduğu, 16 kişinin araçlarında mahsur kalarak can verdiği belirtildi. Felakette en az 20 kişinin de yaralandığı belirtilirken 14'ünün durumunun ciddi olduğu belirtildi. Yetkililer bölgedeki evlerin kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

'SON YILLARIN EN BÜYÜK TRAJEDİSİ'

Başbakan Antonio Costa'nın yaptığı açıklamaya göre ise bu yangının son yıllarda orman yangınları açısından görülen en büyük trajedi olduğu belirtildi.  Yangının çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor.