Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu açıkladı. ABD'nin yeni nükleer doktrininin endişe verici olduğunu söyleyen Putin, Rusya ya da müttefiklerine yönelik herhangi bir nükleer silah kullanımının kendilerine karşı bir saldırı olarak değerlendirileceğini ve anında karşılık verileceğini belirtti.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin parlamentosu olan Federal Meclis'in üyelerine hitaben geleneksel yıllık konuşmasını yaptı. 

'MÜDAHALE EDİLMESİ ZOR'

Putin, yaptığı konuşmada yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı, yeni füzenin hava savunma sistemleri tarafından müdahale edilmesinin zor olduğunu belirtti. Putin ayrıca 2017 yılının sonunda yeni bir nükleer füze denemesi yaptıklarını belirtti. Bir dizi yeni nükleer silah geliştirdiklerini söyleyen Putin, bu silahlara düşman savunma sistemleri tarafından müdahale edilemeyeceğini söyledi. 

Rusya Devlet Başkanı, insansız su altı araçları ve kruz füzeleriyle taşınabilen yeni nükleer başlıklar geliştirdiklerini açıkladı ve Rusya'nın geliştirdiği yeni süpersonik silahın  'düşman unsurlarca' tespit edilemez özellikte olduğunu söyledi. Putin, "Rusya, başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı özellikte füzeler geliştirdi. Geliştirdiğimiz füzenin menzili sonsuz." ifadelerini kullandı.

DÜNYAYI UYARDI: ANINDA KARŞILIK VERİRİZ

Rus askeri kuvvetlerinin küresel barışı garanti almak üzerine dizayn edildiğini söyleyen Putin, Rusya'nın hiçbir ülkeye saldırma niyetinde olmadığını söyledi. ABD'nin yeni nükleer doktrininin endişe verici olduğunu söyleyen Putin, Rusya'nın nükleer politikasının herhangi bir nükleer saldırıya yanıt vermek üzerine kurulu olduğunu söyledi. Rusya ya da müttefiklerine yönelik herhangi bir nükleer silah kullanımının Rusya'ya karşı bir saldırı olarak değerlendirileceğini belirten Putin, böyle bir duruma anında karşılık verileceğini ifade etti.(Ajanslar)