Son dakika haberine göre; NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu skandal olaya ilişkin açıklama yaptı. NTV'nin haberine göre; NATO, Norveç'teki tatbikatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını seçen subayın ordudan atıldığını açıkladı. Atatürk fotoğrafını ise görevli teknisyenin seçtiği belirtildi. 

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Birinci olay Atatürk resmiyle ilgili olarak gerçekleşti. Bir teknisyen düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk'ün fotoğrafını kullanıyor. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son veriliyor.

SUBAY ORDUDAN ATILDI

İkinci olayda NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu. NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türk kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu subay ordudan atıldı.

NATO GENEL SEKRETERİ'NDEN ÖZÜR 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, hedef skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLAYI BÖYLE DUYURMUŞTU:

"Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz"