Londra'da geçtiğimiz hafta Kingsland caddesinde polisin kovalaması sonucu gözaltına alınarak,  aldığı yaralar sebebiyle önce hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki Rashan Charles ölümü büyük tepki topladı. Genç, hastaneye getirildikten bir saat sonra hayatını kaybetmişti.  Akşam saatlerinde Rashan Charles'ın polisten kaçarak girdiği ve gözaltına alındığı mağazanın olduğu caddede toplanan kalabalık İngiliz polisine zor anlar yaşattı. Gsötericiler petrol bombası denilen şişeyle yaptıkları patlayıcılarla polise saldırdı

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN FOTOĞRAF

Sokaklarda yolları kesen protestocular Kingsland caddesini alt üst etti. Ellerine ne geçerse polise atan bazı göstericiler, şişe benzer demir çubuklarla polise saldırdı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir grup polisin göstericilerden kaçtığı görüldü. 

Olayların artması sonucu siviller mağazalara kendini kilitiledi. Olaylar Londra emniyeti tarafından havadan helikopterle de takip etti.

İngiliz polisi, Rashan Charles'ın ölümüyle ilgili 22 Temmuz sabahı erken saatlerde ekiplerin durdurmak  istedikleri bir araçtan inen Charles'ın, polisin çağrısına uymayarak, Kingsland  Caddesi üzerindeki bir dükkana girdiğini, bu sırada ağzına bir obje atarak bunu yutmaya çalıştığını, dükkana giren polis memurunun Charles'ın ağzındaki maddeyi çıkarmaya çalıştığı, ancak gencin fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve bir saat sonra hayatını kaybettiğini açıkldı.