Irak Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Meclis, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin askeri güç bulundurması gerektiği kararı aldı.” denildi. Meclisin ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) denetimindeki tüm sınır kapılarının da kapatılmasına karar verdiği kaydedildi. Kerkük Valiliği kentte  gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

KORUMA TALİMATI 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de IKBY’deki bölgelerde yaşayan vatandaşların korunması talimatı verdi. İbadi yaptığı yazılı açıklamada, “Güvenlik güçlerine, IKBY’nin hakimiyeti altında bulunan bölgelerdeki vatandaşların tehdit ve cebirden korunması talimatı verdim.” ifadelerini kullandı.

TUZHURMATU'DA ÇATIŞMA

Öte yandan Güvenlik ve terrör uzmanı Abdullah Ağar, Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Ashab-ül Ehlül Hak (Haşdi eş Şabi gruplarından) arasında çatışmanın meydana geldiğini belirterek, "Silah sesleri 10 dakika öncesine kadar devam etti. Çatışmada Rpg-7 ve doçkalarında kullanıldığı ifade ediliyor.  İlk bilgilere göre 1 veya 2 peşmergenin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Yaralılarında olduğu..." dedi. 

GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kerkük Valiliği kentte gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.