İran'dan gelen son dakika haberine göre İran Meclisi'nde ateş açıldı. İran'da yayın yapan Tesnim Haber Ajansı bu sabah İran Meclisine giren silahlı kişilerin güvenlik görevlileriyle yaşadığı arbedede, güvenlik görevlilerine ateş ettiğini; yaşanan çatışmada güvenlik görevlilerinden bir kişinin ayağından vurulduğunu yazdı. Tesnim Haber Ajansı, İran Meclisi güvenlik güçleriyle çatışmaya giren kişinin kimliğinin henüz belli olmadığını ve çatışmanın sürdüğünü duyurdu. Ajans, Tahran Milletvekili İlyas Hezreti'nin 2 kişinin kalaşnikof ve bir kişinin de tabancayla saldırdığını açıkladığını duyurdu. Reuters'ın haberine göre saldırganlar meclisin kuzey kapısından girerek korumalara ateş açtılar ve içeri girmeye çalıştılar. Parlamento binasına giriş-çıkışlar kapatıldı, parlamentoya giden yollardan ise geçişe izin verilmiyor. Fars haber ajansı ise erkek bir saldırganın kaçtığını öne sürdü.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

12 KİŞİ ÖLDÜ, 39 KİŞİ YARALANDI

Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı ve 4 kişi rehin alındı.

SALDIRGANIN ÇEVRESİ SARILDI

Fars Haber Ajansı, parlamentodaki silahlı saldırganlardan birinin canlı bomba olduğunu aktardı. Saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığı belirtildi.

İKİNCİ SALDIRI HUMEYNİ TÜRBESİNDE MEYDANA GELDİ

Meclisin önünde çatışma bulunduğuna yönelik haberlerin gelmesinin hemen ardından İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni'nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

SALDIRGAN KENDİNİ PATLATTI

Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın 'intihar yeleğini' infilak ettirdiğini duyurdu. Olayda toplamda, 1 ölü 5 yaralı olduğu ifade ediliyor.

Reuters'a göre Humeyni'nin türbesine ise 4 saldırgan girmeye çalıştı. Saldırganlardan birinin intihar bombacısı olduğu öğrenildi. Saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor.  Press TV, Humeyni'nin türbesine saldıranlardan birinin ise siyanür içerek intihar ettiğini aktardı.

İRAN'DAKİ SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü DEAŞ'a yakın internet siteleri İran'daki saldırıyı örgütün üstlendiğini yazdı.

DIŞİŞLERİ'NDEN İRAN'DAKİ SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı: Bu sabah saatlerinde Tahran'da İran İslami Danışma Meclisi ile İmam Humeyni Türbesi'ne yönelik terör saldırıları düzenlendiği, saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıları kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere İran halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ayetullah Humeyni'nin türbesindeki saldırı...