Büyükada'da 5 Temmuz'da yapılan toplantıda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan insan hakları savunucusu Peter Steudtner'in serbest kalmasına Almanya'da açıklama geldi.  Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 'İstanbul'daki mahkemenin Peter Steudtner'in tutukluluk haline son vermesine sevindim.' dedi. Almana hükümeti, tutuklu yargılanan insan hakları savunucusu Peter Steudtner'in serbest kalmasını memnuniyetle karşıladı.

'CESARET VERİCİ' 

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, mahkemenin kararını “Cesaret vericidir, ilk adımdır” diye değerlendirdi. Gabriel açıklamasında “İstanbul'daki mahkemenin Peter Steudtner'in tutukluluk haline son vermesine sevindim. Ancak sebepsiz yere Türk hapishanelerinde hâlâ tutulan Almanlar var. Bunlar için de bir çözüm bulunması ve serbest kalmaları için kararlı çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

Federal Hükümetin Sözcüsü Steffen Seibert ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden “Nihayet! Peter Steudtner ve diğer insan hakları savunucuları serbestler. Onlar için sevinçliyiz. Diğer tutukluları düşünüyoruz” mesajını paylaştı. (Ajanslar)