Olağanüstü Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçimleri ilan edilmesiyle ilgili 5 Şubat 2018 tarihli Kararname imzalandığından beri Azerbaycan’a saldıran hainlere dikkat çeken İsmayılov, Aliyev olduğu müddetçe emellerine hiçbir zaman başaramayacaklarını ifade etti. Aliyev’in üstün özelliklerinden bahseden İsmayılov; “Azerbaycan'ın gelişimini ve güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu zaten biliyorduk. Bu hainler asla Aliyev olduğu müddetçe, çirkin emellerine ulaşamayacaklardır. Seçim startını aldıktan sonra Azerbaycan’a karşı harekete geçen dış güçler devletimize saldırmaktan geri kalmıyorlar. Ama bilsinler ki; Aliyev, bu oyunları çok iyi bilmektedir ve bu oyununuzu bozacaktır “ diyerek Aliyev’in siyasi dehasından övgü ile söz etti.

ÇOK TECRÜBELİ

İlham Aliyev için döneminin büyük lideri diyen İmamverdi İsmayılov; “Aliyev, siyasi alanda çok tecrübeli bir Cumhurbaşkanı. Tarihi yönetip yönlendirmeyi başarıyor. Atacağı her adımın zamanını sabırla beklemeyi biliyor ve hiçbir anı, Azerbaycan için herhangi bir fırsatı boşa harcamıyor. Bu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın kendi üstadı olan Büyük Liderimiz Haydar Aliyev'den aldığı net özelliklerinden biridir. Haydar Aliyev de zamanında uzmanlara özgü davranmayı profesyonelce başarıyordu. Bugünü ve geleceği iyi gören büyük bir liderdir” dedi.
İlham Aliyev, her alanda bir satranç ustası gibi yapacağı hamleleriyle insanları hayrete düşürebilir. Bazı grupların ihtimallerini, bazılarının tahminlerini, uzman yorumlarını hiç bir zaman doğru çıkarmayabiliyor. Söz konusu tahminler ve görüşler devlet başkanının kararlarını etkileyemiyor. Cumhurbaşkanının sözünün ve kararlarının temelinde yalnız bir etken faktör bulunmaktadır oda Kararlılık diyen Ismayılov; Azerbaycan yönetimi, ülkenin tüm alanlarda gelişmesi, ordumuzun gücünün artırılması için var gücüyle çalışmaktadır. Bunun da başında Aliyev bulunmaktadır” dedi.