ABD'nin  Texas eyaletine bağlı Sutherland Springs bölgesinde, Pazar ayini sırasında kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Polis yetkilileri saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu açıkladı.ABD Başkanı Donald Trump, 'Tanrı, Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun.' derken Dışişleri Bakanlığı gerçekleşen saldırıya ilişkin 'Bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk' ifadesini kullandı. 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Texas eyaletine bağlı Sutherland Springs bölgesinde, Pazar ayinine katılanları hedef alan ve 26 kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği belli oldu. Polis, saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu açıkladı.

KURBANLAR ARASINDA ÇOCUKLAR VE HAMİLE KADINLAR VAR

First Baptist Kilisesi'nde meydana gelen saldırıda ölenler ve yaralananlar arasında çocukların ve hamile kadınların da olduğu belirtildi. Olay sırasında eşiyle birlikte bölge dışında bulunan kilisenin rahibinin 14 yaşındaki kızı da saldırıda can verdi. 

TEXAS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Texas Valisi Greg Abbot, 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Abbot, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Öte yandan saldırıyı yapan Kelley'in de olayın yaşandığı kiliseden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta aracının içinde intihar etmiş olarak bulunduğu bildirildi.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Trump, "Tanrı Tanrı, Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun. FBI ve savcılar olay yerinde. Olanları Japonya'dan takip ediyorum." dedi.

TÜRKİYE'DEN MESAJ: ÜZÜNTÜ DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi. (Ajanslar)