Süper Lig'in ikinci yarısına evinde Trabzonspor'u ağırlayarak başlayan Beşiktaş, aldığı yenilgi ile hem 3 puandan oldu, hem de liderlikten.

İki takım da oyuna galibiyet düşüncesiyle başladı. Seyir zevki ve bol pozisyonlu bir maç izlettirdiler bize. Devlerin bilek güreşinde, alışılagelmiş saha cambazlıkları pek yaşanmadı. Karşılaşmanın 28. dakikasına kadar faul düdüğü çalınmaması, her iki takımın da iyi niyetli oluşundan kaynaklandı.

Trabzon kalecisi Onurcan, yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde baş rolde yer aldı. 8. dakikada Larin'in vuruşunu kornere çelerek ilk golü önledi. 17. dakikada Baker'in tek başına ceza sahasına girdiği pozisyonda Ersin'in topu alması da, Trabzon adına kaçan net pozisyon oldu.

23. dakikada Gezzal'ın vuruşu Larin'e pas oldu ancak Larin'in vuruşunda yine Onurcan devreye girdi ve golü önleyerek topa sahip oldu. 29. dakikada soldan başlayan atakta N'Scala'nın ortasına Abubakar'ın kafa vuruşu Onurcan'ın müdahalesine rağmen filelerle buluşunca Beşiktaş 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Larin ve Mensah'ın çerçeveyi bulan vuruşlarında Onurcan kalesinde devleşerek takımının ikinci golü yemesini engelledi. Bu, aynı zamanda Trabzonspor'u ateşleyen bir motivasyon oldu.

44. dakikada Nwakaeme'nin vuruşu, önce Vida'ya, ardından Montero'ya çarparak kaleye yöneldi. Beklenmedik bu ilginç pozisyon karşısında kaleci Ersin de çaresiz kaldı ve Trabzon bu golle beraberliği yakaladı.

İkinci yarıya iki takım da ilk yarıdaki gibi golü düşünerek ve başladı ve bu da ardı ardına net pozisyonlar izlenmesini sağladı. Heyecanın bir an olsun düşmediği karşılaşmada 61. dakikada Larin'in öndirekten indirdiği topa Atiba düzgün bir vuruş yapamayınca, Beşiktaş adına net bir pozisyon daha kaçmış oldu. Bu pozisyondan 3 dakika sonra soldan Trabzonspor'un kornerden pasla başlattığı atakta, Vida'dan seken topu önünde bulan Hugo'nun sert şutu filelerle buluştu ve Beşiktaş 1-2 geriye düştü.

Beşiktaş, golden sonra Trabzonspor'a baskı kursa da N'Kodou ve Rossier'in pozisyonlarında Onurcan'ın kalesini gole kapatmasıla sonuç gelmedi. 77. dakikada oyuna sonradan giren Dorukhan'ın rakibine yaptığı faule hakem net kırmızı kart gösterdi. Beşiktaş'ın, Trabzon karşısında baskı kurduğu anlarda 10 kişi kalması, maçın kader anı oldu. Dorukhan'ın gereksiz kırmızı kartı, Sergen hocayı da haklı olarak sinirlendirdi ve oyuncusuna sırtını döndü.

Bir eksikle rakip kalede gol arayan Beşiktaş, son dakikalarda Abubakar'la ceza sahasında yakaladığı pozisyonla golü bulamayınca Beşiktaş, evinde Trabzonspor'a 1-2 yenilerek liderliğe de veda etti. Beşiktaş'ın 9 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu.

İki takımın oyuncuları da, karşılaşmaya kattıkları seyir zevki ile alkışı hakediyor. Sergen hoca, bu mağlubiyetten gerekli ikazı almıştır. Abdullah Avcı'ya gelince; maç sonrası goygoy yapmaya gerek yok. Süleyman Seba'dan, Şeref Bey'den bahsederek kimseye mavi boncuk dağıtmasın. Başka kulübün hocası olarak Beşiktaş'tan milyonlar almaya devam ediyor. Avcı önce Beşiktaş'a verdiği ile aldığına baksın.