Sarımsak, eski çağlardan beri insan sağlığına faydalı olduğu kabul edilen ve yemeklere verdiği muhteşem lezzeti ile sıkça kullanılan bir besindir. Sarımsağın faydaları da saymakla bitmez. Birçoğumuz kokusu nedeni ile sarımsağı çiğ tüketmekten kaçınırız. Öte yandan alınan sarımsakları uzun süre saklamak isteriz. Meğer bunun çok basit bir yönetemi varmış. Sizde bunu yaparak sarımsaklarınızı uzun süre muhafaza edebirsiniz. Sarımsakların daha uzun süre dayanmasını sağlamanın yolu çay ve tuzla birleştirmektir.

ÇAYIN ETKİSİ

Çay, sarımsakları çürümeye karşı korumak için oldukça etkili bir araçtır. Çayın içerdiği doğal antioksidanlar ve antimikrobiyal özellikler, sarımsakların bozulmasını geciktirmeye yardımcı olur. Tuz, sarımsakları çürümeye karşı korumanın bir diğer önemli unsuru olarak karşımıza çıkıyor. 

SARIMSAKLAR BU YÖNTEMLE AYLARCA TAZE KALIYOR

Evinizdeki sarımsakları çürümeden saklamanız için gereken tek şey sarımsaklarınızın kabuklarını soymadan sadece dişlerini ayırarak cam bir kavanoza koyun. Daha sonra üzerine bir yemek kaşığı kuru siyah çay, 1 yemek kaşığı da sofra tuzu koyun. 

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılan soğuk algınlığından korunmada ve hastalıkların iyileştirilmesinde sarımsak oldukça etkilidir. Kanseri önler, kan şekerini düşürür, besin zehirlenmelerine karşı savaşır. Kalp ve damar hastalıkları, kanserler ve diyabet gibi pek çok hastalık üzerinde de olumlu etkileri  vardır.