Bana ne oldu hiç anlamadım. Birden kendimi burada buldum. Burası çok güzel. Bir sürü arkadaşım var. Kuşlar benden hiç kaçmıyor. Yavru kediler, kuzular, oğlaklar, sincaplar, yavru köpekler var. Koşup oynuyoruz arkadaşlarımla; onlar da bizimle oynuyor. Küçük kırmızı bir kuş gelip konuyor parmaklarıma. Ne zaman elimi uzatsam pıt diye geliyor. O elime konunca ben çok seviniyorum, çok mutlu oluyorum. Burada bir abi dedi ki o kuş da beni çok seviyormuş. Ne zaman elimi uzatsam hep konacakmış parmaklarıma. O abiye bana ne oldu diye sorunca ağladı. Bi de o abi melekmiş. Öyle dedi buradaki arkadaşlarımdan biri.

Onlar söylemiyor. Siz biliyor musunuz bana ne olduğunu?

Bulutların arasında koşuyoruz. Hiç yorulmuyoruz. Burası çok güzel. Ne istersek yiyoruz. Ben şekeri çok seviyorum. Dondurmayı bir de.

Her yerde çiçekler var. Arkadaşlarım çok güzeller. Burası çok güzel kokuyor.

Ben buraya geldim diye annem çok ağlamış, ablalar abiler ağlamış; hepsini gördüm ben. Ama neden ağlamışlar bilmiyorum. En çok başka anneler ağlamış. Abiler de ağlamış ama göstermemişler kimseye. Hepinizi görüyorum ben.

Ablalara soruyorum ama söylemiyorlar. Ben neden geldim buraya?

Burada artık hiç korkmayacaksın dediler. İnandım onlara. Beni çok sevdiler burada.  Bazen korkuyorum ama söylemiyorum  üzülmesinler diye. Arkadaşlarıma da söylemiyorum; belki onlar da üzülür diye. Burada benim gibi çok çocuk var. Hiç birimiz bilmiyoruz buraya neden geldiğimizi.

Belki şu teyze biliyordur; teyze dedem bana ne yaptı?

Bir sürü oyuncağım oldu burada. Bebeklerim var bi sürü. Evcilik oynuyoruz arkadaşlarımla. Anne oluyor, baba oluyor ama dede olsun istemiyorum. Dedem canımı çok acıttı. Çok korktum. Çok ağladım. Ne olur yapma dedim.

Bana dua ediyor bir sürü insan. Hepsini duyuyorum. Tanımayanlar bile seviyor artık beni. Melek abiler, melek ablalar çok seviyorlar beni. Ben de onları seviyorum.

Annemi çok seviyorum ama sarılamıyorum ona. Çok mutsuz. Çok ağlıyor. Keşke mutsuz olmasa.

Bazen kuş olmak istiyorum. Uçup yanınıza gelmek istiyorum. Pencerenize konmak, evlerinizin içine bakmak istiyorum. Belki benim gibi bi kız vardır orada. Uçup anneme gitmek istiyorum. Uyuyunca kuş oluyorum ben. Annemin penceresine konuyorum. Annem beni görmüyor. Siz de görmüyorsunuz.

Sizler beni neden görmüyorsunuz?

Belki bir gün sizin de pencerenize konarım.

Benim adım Müslüme. 3 yaşındayım. Beni unutmayın olur mu?