Bir dönem manşetlerden düşmeyen Haydar Dümen’i kaybettik. Uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyordu. Türkiye'nin en renkli isimlerinden birisiydi Haydar Dümen... Psikiyatr ve yazar olan Haydar Dümen, 92 yaşında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Haydar Dümen'le ilgili '100 milyon liralık kayıp miras' haberi ölümünden sonra olay oldu.

Haydar Dümen'in Cihangir'deki daire ve binalarını ölmeden önce yakından tanıdığı bir emlakçıya devrettiği ortaya çıkmıştı. Emlakçı ölünce 100 milyon TL değerindeki gayrimenkul varislerine geçmişti.


Gül Dümen malları geri almak için harekete geçerken konuyla ilgili hukukçularda konuyla ilgili görüş bildirdiler. Avukat Duygu Ateşoğlu, "Eğer devir işlemi sırasında taraflar arasında yazılı bir protokol ya da şahitler huzurunda sözlü bir mutabakat yapılmamışsa Gül Dümen'in işi çok zor. Çünkü karşı taraf 'Para elden verildi' diyebilir. Böyle bir durumda malların geri alınması karşıdaki şahısların vicdanına kalmış demektir" yorumunu yaptı.

Haydar Dümen'in Beyoğlu Sıraselviler'de muayenehanesi vardı. Ve yine aynı bölgede bina, daire, dükkan gibi değeri yüksek mülkleri de var. Bu bölgelerde bilen bilir dairelerin ve diğer mülklerin fiyatları hatırı sayılır ücretlerden satılıyor.

Haydar Dümen için bahsedilen rakam 100 milyon lira.. Bu konuşulan vurgun gerçekse ortada büyük bir dümen var demektir. Haydar Dümen yaşamında adından çok bahsedilen bir isimdi. Ölümünden sonra da gördüğünüz gibi yine çok konuşulanlar arasında yerini koruyor.

Umarım hak yerini bulur bu dümen içinde olan kim varsa cezasını çeker.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın