Bir süredir magazin dünyasında öğle bir şey yaşandı ki ben bile şaştım kaldım. Genelde yeni yeni ünlenmeye başlayan ya da ününe ün katmak için bir birlerine sataşan ünlülerimiz her dönem olmuştur. Ama artık ununu elemiş eleğini asmış, kendini zaten kanıtlamış isimlerin ortaya çıkıp laf atıp gündem olması pek alışılmış bir şey değildir. Ünlüler dünyasında özellikle ülkenin ciddi bir kısmı tarafından benimsenmiş, sevilmiş, değer görmüş üstelik ölmüş bir sanatcıya laf atmak alıştığımız bir şey değil. Bu günler de işte böyle hayret verici bir magazin olayı yaşıyoruz.

Söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan, geçen ay verdiği röportajda 1996 yılında hayatını kaybeden Zeki Müren için "İnsanlarımız Zeki Müren'i çocuklarıyla izledi. Onu izleyen küçük erkek çocukları travmalar yaşadı" demişti. Daha sonra Özdemir Erdoğan, Zeki Müren'in sanatçı kimliğini de acımasızca eleştirdi. "On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçesiyle Türk sanat müziğini katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur. Herkes 'Ne hokkabazlık yapacak?' diye programa giderdi. Çok alkış alanları kovdururdu" ifadelerini kullandı.

Özdemir Erdoğan'ın sözleri hâlâ tartışılırken çok konuşulacak bir açıklama da müzisyen Alpay'dan geldi. Usta sanatçı, "Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe'siyle Türk Sanat Müziği'ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye'de kötü örnek olmuştur. Gazinodaki programlarına herkes 'Acaba bugün ne giyecek, ne hokkabazlık yapacak' merakıyla giderdi." ifadelerini kullandı.
Alpay'ın ve Özdemir Erdoğan nın bu sözleri sosyal medyada olay oldu. Başta ünlü isimler olmak üzere, çok sayıda kişi Alpay'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

GÖNÜL YAZAR: "Özdemir Erdoğan gibi bir adamdan böyle rezil bir açıklamayı beklerdim. Ama Alpay'ı terbiyeli, üsluplu, iyi bir adam olarak bilirim. Nasıl şaşırdım biliyor musunuz? Alpay arkadaşımdır, severim. Beyefendi adamdır. Ama durup dururken bu Özdemir Erdoğan efendinin anlamsız çıkışına neden destek oldu, anlamadım"

BÜLENT ERSOY: "Sanatçı olunmaz, sanatçı doğulur. Zeki Müren sanatçı doğan büyük bir duayendi. Kişilikler ve özel yaşamlar ile gerçek sanatkârların, gerçek sanatlarını istirhamım odur ki birbirlerine karıştırmamak gerekir. Bu büyük, yeri doldurulamayacak yorumculardan daha hassasiyet ve kendilerine yakışır tarzda söylemlerle bahsetmenizi, o devirde yaşayan bir sanatçı olarak istirham ederim."

ŞEHRAZAT: "Rahmetli Zeki Müren'in yaşarken yüzüne söyleselerdi ya düşündüklerini. Arkasından atıp tutmak acizlikten başka bir şey değil."

NİLGÜN BELGÜN:"Ayıp yahu. Nedir rahmetli olmuş, herkesin sevgisini takdirini kazanmış Zeki Müren'le alıp veremediğiniz? Üstelik koca koca adamlarsınız."

MUSTAFA CECELİ:"On kulağım olsa, onuyla da Zeki Müren dinlerim."

BEHZAT UYGUR:"Bunca yılın emeğini, saygınlığını bir röportaj ile bitirmek başka bir acı. Yapmayın be abi!"

Evet, her iki ünlü sanatcının sanat güneşi Zeki Müren'i eleştirmesi sanat dünyasının her kesimimden büyük tepki gördü. Daha bir çok sanatcı Özdemir Erdoğan ve Alpay'ın bu çirkin sözlerine karşılık verdi.

Gerçekten iki tane kendini kanıtlamış yaşını almış başarılı sanatcıların kendilerinden daha çok seven bir kitlesi olan üstelik ölmüş bir sanatcının yıllar sonra arkasından böyle konuşması ne kadar da kötü.

Bir ülkenin benimsediği, ölümünden bu kadar çok yıl geçmesine rağmen hâlâ yaşarcasına sevilen bir sanatcıya bu yapılan hiç yakışmadı.

Umarım bu çirkin sözler son bulur.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...