‘’Lozan Anlaşmasının gizli maddeleri var madenlerimizi çıkarmamızı engelliyor’’ diyen dangalaklardan yoruldum.

Oysa hiçbir anlaşmanın süresi olmaz. Gücün yetiyorsa hemen şimdi bozarsın. Bunu bile düşünemeyen dangalaklardan çok yoruldum.

Kötü giden her şeyi dış güçlere bağlayan dangalaklardan yoruldum.

Ne söylerseniz söyleyin, ne sorarsanız sorun sadece kafasındaki cümleyi tekrarlayan papağanlardan çok yoruldum.

Kıtlık varmış gibi marketlere saldıran; neredeyse yağmayı anımsatacak görüntüler yaratan dangalaklardan çok sıkıldım, çok yoruldum.

Hiçbir konuda bilgisi ve fikri olmayıp da ezberlediği tek cümleyi bağıranlardan; ‘’Telefonunu göster’’ diyen dangalaklardan yoruldum.

Kar altında ucuz ekmek almak için ekmek kuyruğunda bekleyip de ‘’her şey çok güzel, zenginiz’’ diyen dangalaklardan yoruldum.

Hakaret edilip, aşağılanan doktorlar greve gidince ‘’tıp fakülteleri kapatılsın’’ diye Twitter’da tag açan dangalaklardan yoruldum.

Cehaleti kutsayan dangalaklardan yoruldum.

Her türlü demokratik mücadele hakkına sahip olup da buna rağmen dağa çıkanlardan ve onları kutsayan dangalaklardan yoruldum.

Kendinden başka kimsenin sesini duymayan dangalaklardan yoruldum.

Kendini ezikliğini malla, mülkle, büyük arabalar, pahalı saatlerle kapatmaya çalışan dangalaklardan ve HÖDÜKLERDEN çok yoruldum.

Geçlerin umudunu kırarak onları intihara sürükleyen dangalaklardan yoruldum.

Kendinden statü olarak yukarıda gördüğü herkesten intikam almaya çalışan dangalaklardan yoruldum.

Toplumun her alanında karşımıza çıkan psikopatlardan yoruldum.

Cahilliğiyle övünen dangalaklardan yoruldum.

Kendinden taraftakiler hata yapınca kafasını kuma gömen, görmezden gelen, ses çıkarmayan dangalaklardan çok ama çok yoruldum.

Çıkarı için her şeyi kullanabilen dangalaklardan çok yoruldum.

Kendini herkesten akıllı sanan dangalaklardan yoruldum.

Her naneyi yiyip de HİÇ UTANMADAN insan içine çıkabilen dangalaklardan çok yoruldum.

Kendi saplantılı ideolojisini; sağı, solu, ilerisi, gerisi fark etmez toplumdan ve insanlardan değerli ve insanların üzerinde gören dangalaklardan çok yoruldum.

Kaba saba bir yazı oldu biliyorum; bu yüzden hepinizden özür dilerim. Belki ben de dangalaklık ettim; siz affedin beni. Ama içimde öyle birikti ki bu öfke ve iğrenme duygusu, söylemek zorundaydım. Sanki bu günler iyi günlerimiz; önümüzdeki günler daha da kötüyü getirecek bizlere.

Ben bu dangalaklar adına utanmaktan çok yoruldum

Bugün 21 Mart… hem bahar bayramı hem de Dünya şiir günü. Şiiri tanımlamaya çalışan, şiiri bir kalıbın içine sokmaya uğraşan, şiiri kategorize etmeye çabalayan dangalaklardan hem sıkıldım hem de çok yoruldum.

Şiir getireniniz, şiir okuyanınız, şiir biriktireniniz, sizi aklında tutanınız çok olsun.