Dünya Çevre Günü’nde çöpkaparlardan ışık ve hologram gösterisi

İstanbul Boğazı’ndaki yüzey atıklarını toplamak için Kadıköy, Karaköy, Eminönü, Aşiyan, Ortaköy ve Galataport bölgelerine yerleştirilen çöpkaparlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ışık ve hologram gösterisine imza attı.
2020’den bu yana “Temizken Güzel” projesini yürüten Cif, proje dahilinde İstanbul’un temizliğine katkıda bulunarak, insanları bu konuda harekete geçmeye teşvik etmeyi sürdürüyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde “İstanbul Boğazı Alarm Veriyor” isimli farkındalık çalışmasına imza atan marka, atıkların toplanması kadar gezegenin bu atıklardan elbirliğiyle korunması mesajını verdi.
 
Boğaz’da dikkat çeken ışık ve hologram gösterisi

Dünya Çevre Günü’nde Kadıköy'de gerçekleştirilen etkinlik kapsamında İstanbul Boğazı’ndaki yüzey atıklarını toplamak için Kadıköy, Karaköy, Eminönü, Aşiyan, Ortaköy ve Galataport bölgelerine yerleştirilen “Cif Çöpkapar”lardan eş zamanlı yeşil ışık yansıtılarak İstanbul Boğazı’ndaki kirlilik konusuna dikkat çekildi. Deniz üzerinde düzenlenen hologram gösterisi ile atıkların neden olduğu kirlenme hakkında bilgi verilirken izleyiciler Temizken Güzel hareketine katılmaya, atıklar konusunda daha sorumlu ve bilinçli bir yaşam sürmeye davet edildi.

“Çöpkaparlarımızla 29 tondan fazla atık topladık”

Cif temizken güzel projesiyle 2 yılda İstanbul Boğazı'na 27 cif çöp kapağı yerleştirdiklerini ve çöpkaparlarla 29 tondan fazla atık topladıklarını belirten Unilever Ev Temizlik ve Hijyen Kategorisi Pazarlama Direktörü Mine Mavi, “2020’de temiz ve bakımlı alanların insanlarda yarattığı mutluluğu evlerden şehirlere taşımak amacıyla Temizken Güzel mutluluk projesini başlattık.  Projemizin başından bu yana vurguladığımız üzere, gezegenimizin ve şehirlerin sürdürülebilirliği için kalıcı ve etkili bir sonuç sağlamak adına hepimize görevler düşüyor. Çöpkaparlarımızla bugüne kadar topladığımız 29 tondan fazla atık, İstanbul Boğazı’nın ve denizlerimizin karşı karşıya olduğu tehlikeyi açıkça gösteriyor. Denizdeki atıkların toplanmasının yanı sıra denizlere atık atılmaması adına da bir farkındalığa ihtiyaç var. Bu nedenle Dünya Çevre Günü gibi anlamlı bir günde, İstanbul Boğazı için alarm verdik. Çünkü Unilever Temiz Gelecek vizyonumuzun bir parçası olarak hep söylediğimiz üzere, hasta bir gezegende sağlıklı insanlardan bahsedemeyiz. Temiz şehirlerden temiz bir gezegene ulaşmayı amaçladığımız bu proje ile daha fazla kişiye ve kuruma ilham olmaya ve Haziran ayı boyunca da bilgilendirici ve dikkat çekici çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.