Turizm denince ilk akla gelen beldelerden birisi de Bodrum oluyor. Yapılan açıklamalar ve hareketlilik bu sezon Bodrum'a nur yağdıracak. Pandemi nedeni ile geçen sezonu sönük geçiren Bodrum, şimdi o eski hareketli ve ışıltılı günlere dönem hazırlığında.

Turizmde bu yıl yüzler gülecek. Yapılan rezervasyonlar ve açıklamalara bakılacak olursa bu sezon Bodrum turizmde altın yılını yaşayabilir. İngiltere ve Almanya'nın kapılarını açması bizim için çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Şunu belirtmekte yarar var:

Avrupalı turistlerin Türkiye'de öncelikle tercihi Bodrum oluyor. Ruslar ve Ukraynalılar ise daha çok Antalya'ya akın ediyor. Bu sezon Bodrum Avrupalı turistlerin yanı sıra Rus ve Ukraynalı turist de ağırlamaya başlayacak.

Özet:

Bu sezon Rusya'dan ve Ukrayna'dan Bodrum'a turist yağacak. Bu nedenle Bodrum'un hareketleneceğini söyleyebiliriz.

Bir konu daha var:

Yapılan rezervasyonlara bakılacak olursa Bodrum'da turizm sezonu Kasım sonuna kadar uzayabilecek.

Bugünkü yazımızda Rusya, Ukrayna ve İngiltere'den doğrudan Bodrum'a gelecek olan uçak seferlerini sizlerle paylaşmak istedik. Yazımızda açıklamaları ve gelişmeleri de takip edebileceksiniz. Görüldüğü gibi bu hareketlilik Bodrum'a turist yağdıracak.

Rus havayolu firması S7 Airlines, Rusya'nın başkenti Moskova'dan Bodrum'a uçuş düzenleyeceğini açıkladı.

Rus havayolu firması S7 Airlines, 26 Nisan tarihinden itibaren Moskova'dan Bodrum uçuşlarına başlayacağını duyurdu.

Uçuşlar Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün Moskova Domodedovo Havalimanı'ndan gerçekleştirilecek.

Moskova Domodedovo Havalimanı'ndan saat 12:20'de kalkacak uçaklar Bodrum'a 16:25'te varacak. Uçuşlar Airbus A320 neo uçaklarıyla gerçekleştirilecek.

Pegasus Hava Yolları, Bodrum'dan Ukrayna'nın Lviv şehrine yapacağı sezonluk uçuşlar için bilet satışına başladı.

Bodrum-Lviv hattında Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada 3 frekans olarak yapılacak olan uçuşlar, 2 Haziran'da başlayacak ve 30 Ekim'e kadar devam edecek.

Ukrhaber'de yer alan bilgilere göre, yeni hattın uçuş programı Bodrum'dan kalkış 01:40 ve Lviv varış 04:05. Lviv'den dönüş seferleri 04:45'te Bodrum'a varış 06:45 olarak açıklandı.

İngiliz hava yolu şirketi Jet2, Birmingham Havalimanı'ndan kapasite artışına gitti. Daha önce Birmingham'dan Dalaman'a 8, Bodrum'a ise 2 sefer düzenleyen Jet2, Bodrum'a cuma günleri, Dalaman'a ise salı günleri birer uçuş daha ekledi.

Jet2.com ve Jet2holidays CEO'su Steve Heapy, Birmingham ve West Midlands'aki müşterilerin artan talebine yanıt vermek amacıyla kapasite artışına gittiklerini açıkladı.

Birmingham Havalimanı'na 500 binden fazla ek koltuk, 4 ek uçak ve 10 yeni destinasyon eklediklerini belirten Heapy, müşterilere daha fazla seçenek ve esneklik sunduklarını ifade etti.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, bu yıl nisan ayında turizmde hareketliliğin başlamasını beklediklerini kaydederek, "Sezona Rusya ile başlar, Avrupa ile devam ederiz. İyi bir sezon geliyor. İç ve dış pazarda erken rezervasyon dönemi devam ediyor" açıklaması ile bu sezondan umutlu olduklarının mesajını da vermiş oldu.

Son bir not:

TUI, Almanların 2021 yazı için en çok rezervasyon yaptığı destinasyonlar belli oldu. TUI Deutschland Yönetim Kurulu Başkanı Marek Andryszak, Avrupa genelinde aşıların artmasıyla birlikte seyahatin yakında tekrar mümkün olacağına güvenin arttığını söyledi.

Andryszak yaz için gelen rezervasyonların ülke ve bölgelere göre dağılımında Yunanistan'ın Girit bölgesinin ilk sırada olduğunu O'nu İspanya'nın Mayorka'sının izlediğini Türkiye'nin Akdeniz bölgesi ile Bodrum'un 5'nci sırada olduğunu da sözlerine ekledi.