Bu hafta aldığımız üzücü bir haberle içimiz yandı. Büyük bir ustayı ansızın kaybetmenin acısını yaşadık. Usta tiyatrocu başarılı oyuncu Rasim Öztekin'i kaybettik.

Benimde yakından tanıma şansı bulduğum dünya tatlısı bir insandı. Kendisi ile bir çok kez röportaj yapma şansına nail oldum. En son röportajımda beni evinde ağırlamıştı. Yine çok sıcak, samimi bir röportaj gerçekleştirmiştim. Mütevazi, başarılı, iyi bir aile babası, iyi bir eşti. Adam gibi adamdı. Başarılı oyunculuğunun yanında kişiliğiyle herkesin gönlünde taht kurmuştu.

Gerek Türk halkının gerek sanat dünyasının her kesiminden insanlar bu erken gidişe çok üzüldü.

Rasim Öztekin gerçekten de hem camiada hem sosyal çevresinde hem de Türk Halkı tarafından çok sevilen ve sayılan düzgün bir sanatçıydı. Ölümünün hemen ardından sosyal medyadan bir çok ünlü isim üzüntüsünü bakın hangi kelimelerle anlatmaya çalıştılar;

SELÇUK YÖNTEM; Sevgili Rasim ruhun mutlu olsun. Nur içinde yat. Tiyatro seni çok özleyecek.

DEMET AKBAĞ;; Çok canım yanıyor... Ne çok iş, ne çok anı, ne çok hüzün... Ah arkadaşım, ah yol arkadaşım çok üzgünüm...

CAN YILMAZ; Beraber çalışma şansı bulduğumuz, Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncusu abimiz, Rasim Öztekin maalesef vefat etti. Kendisini tiyatro sahnesinde izlemiş şanslılardanım. Rasim abimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı dilerim. Güle güle Bob Marley Faruk

GÜLSE BİRSEL ; Mizaha emek veren her insanın kaybında dünyadaki kahkahalar azalıyor sanki. Nur içinde yatsın

CÜNEYT ARKIN; Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin'in, geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.

YILMAZ ERDOĞAN; Tiyatroya gözümü açtığım gün tanıdığım, hep hayran olduğum, hep çok sevdiğim Rasim Ağabeyi sonsuzluğa uğurladık. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun.

O kadar çok ünlü isim mesajlar atarak üzüntülerini dile getirdiler ki buraya sığdırmak mümkün değil! Yalnızca ünlü isimler mi? Hayır ! tüm sosyal medya mecraları sevenlerinin paylaştığı üzüntülerini anlatan mesajlarla dolu...

Bir kaç gün sonrada ustanın cenazesi kaldırıldı. Ciddi bir katılım olucağı çok belliydi. Ailesinin isteğiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında bir tören düzenleneceği ailesi tarafından açıklandı. Öztekin'in eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ve kızı Pelin Öztekin yaptığı ortak açıklamada, şunları yazdılar: "Onu son yolculuğuna binlerce seveninin alkışları ve çiçekleri eşliğinde uğurlamak isterdik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve Rasim Öztekin'in bu konuda gösterdiği özel hassasiyet nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olacağı bir cenaze töreni düzenlenecektir.''

Daha sonra Usta sanatçı senelerce sahne aldığı Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Gerçekten yeri dolmayacak bir ünlümüzü kaybettik. Bizimde "mekanı cennet olsun" demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...