Sevgili yolcu,

Bazen kendi kendimize söyleniriz ‘’Zihnim çok karışık, kafamı bir türlü toparlayamıyorum. Nereden, nasıl başlayacağımı bilemiyorum. İşime, dersime odaklanamıyorum.’’ diye dar bir çemberin içinde döner durur; çıkış yolu ararız. İşte tam bu durumda şunu sormak istiyorum sana: Evin, odaların, çalışma alanın yeterince düzenli mi?

İçinde bulunduğun ortamı dönüştürmeyi düşündün mü hiç? Sahip olmadıklarımızla hesap yapmak yerine, elimizde ne var ise onunla yola başlamak iyi hissettirecektir. Çalışma odasına sahipsen eğer bu başlı başına şükür sebebidir değil mi?  Çalışma masan, duvarın, panon ve kitap rafın var ise; işte burası senin sahip olduğun ve kendi konfor alanını sağlayacağın özel alanın.

Senin hedeflerin var. Hayallerin var değil mi? Bunlara ulaşabilmekteki büyük etken senin öz disiplinindir. Az önce sahip olduğun bir odadan bahsettik. Bu konfor alanının içinde, hedeflerin uğrunda çalışabilmeni sağlayacak bir öz disiplin örneği, güne erken başlamandır diyebilirim. Her sabah uyandığında güne egzersiz ile başlamak yine senin kontrol alanındaki bir eylem olacaktır.

Şunu sormak istiyorum sana: Çok daha büyük hedeflerin var ya hani. Peki bu küçük adımlar ile başlamazsan eğer; atmak istediğin büyük adımları nasıl atabilirsin?

Sabah uyanıyorsun. Güzel, yine ayrı bir şükür sebebi! Yatağını topluyor musun? Odanı havalandırıyor musun? Yoksa senin öz disiplininde olması gerekeni hep bir başkasından mı bekliyorsun? Annen, kardeşin, eşin ya da bir başkası mı arkanı toparlıyor? Bu öz disipline sahip olmak bir çaba bir istikrar gerektiriyor. Sen bunun için çaba gösteriyor musun?

Küçük görünen bu öz disiplini ne kadar sağlıyorum ki, hedeflerim konusundaki çabama ne kadar hazır olabilirim değil mi? Yatağımı, odamı, kitaplığımı düzenlemeye, erken uyanmaya ve sabah egzersizine başlarım, bu benim sonrası adımlarımı besler; iç motivasyonumu sağlar. Kendimle mücadeleyi öğreniyorumdur belki de… Başardıkça, kendime olan takdirim, güvenim de artacaktır böylelikle.

Basit bir iş yapıyormuşuz gibi görünüyor olabilir, zamanla sağladığı farkındalık ile; konfor alanımızı dönüştürdükçe, kendimizi de dönüştürdüğümüzü görüyor olacağız. Küçük sorumluluklar, büyük sorumluluklar için sağlam temel atıyor bir nevi.

Başarılı insanlara baktığımızda, çok küçük konfor alanlarında, büyük başarıları vardır. Bunu bir başkası başarmışsa, ben de başarabilirim. Sen de başarabilirsin değil mi?

Bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum. Konfor alanın sana hangi işaretleri veriyor? Değişim ve dönüşüm sürecinin hangi aşamasındasın?

Beni dinlediğin için teşekkür ediyorum. Düşüncelerini yorumlar kısmında bizlerle paylaşırsan, kendine attığın adımları senden dinlemiş oluruz.                                                                                             

Sağlıcakla, huzurla kal. Sevgilerimle.

  #demetlemotivasyon