Mobil ve sanal gerçeklik teknolojisinin önde gelen şirketi HTC, akıllı telefonlara yeni bir standart getiren ve rekortmen kamerasıyla dikkat çeken HTC U11'i Türkiye'de satışa sundu. Devrim niteliğinde olan yeni sıkıştırma özelliğine sahip olan ilk akıllı telefon HTC U11'in özellikleri, fiyatı açıklandı. Fotoğraf çekmek için telefonu sıkmanın yeterli olduğu sıkılabilir telefon HTC U11 satışa çıktı. İşte merakla beklenen HTC U11'in kamerası, özellikleri ve satış fiyatı...

HTC U11'İN KAMERASI İLE HAYRAN BIRAKAN FOTOĞRAFLAR

HTC'nin yeni amiral gemisinde bulunan HTC Edge Sense özelliği sayesinde fotoğraf çekmek için telefonu sıkmak yeterli hale geliyor. Dünyaca ünlü bağımsız test kuruluşu DxOMark derecelendirmesinde hem fotoğraf hem de video için bir akıllı telefon kamerasının şimdiye aldığı kadar aldığı en yüksek skora ulaşan HTC U11'de ciddi fotoğrafçıları bile kendine hayran bırakacak harika fotoğraflar çekme imkânı sunuyor. HTC U11, en iyi DSLR fotoğraf makinelerinde bulunan tam sensörlü otomatik odaklama teknolojisine sahip yeni Ultra Hızlı OtoFokus'u beraberinde getiriyor, böylece çabuk ve keyifli bir performans ile belirgin şekilde daha hızlı odaklanma sağlamak mümkün oluyor. Yeni ön kamera, gece veya gündüz parlak selfie'ler için yüksek çözünürlüklü 16MP ile detaylı çekimi ve UltraPixel ışık hassasiyetini birleştiriyor. Aynı zamanda ana kamera gibi güçlü HDR Boost ve parazit azaltma özelliklerini kullanıyor.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN TELEFONU SIKMAK YETERLİ

Basit bir sıkıştırma ile HTC Edge Sense, fotoğraf çekme, Facebook açma veya istenen uygulamalardan herhangi birini başlatabiliyor. Örneğin, fotoğraf çekmek için telefonu telefonu sıkmak yeterli. HTC U11'deki sıkıştırma hareketini özelleştirmek de mümkün. Örneğin sadece sıkıştırarak e-posta uygulaması ya da sevilen bir oyun açılabiliyor, ya da önceden atanmış seçeneklerden biri çalıştırılabiliyor. HTC Edge Sense özelliği, cihazın yanlarına uygulanan basınca tepki verdiği için neredeyse her durumda kullanılabiliyor. Bu özellik, eldiven giyerken ya da kar veya yağmur gibi normalde dokunmatik düğmelerde sorun yaratan durumlarda kullanım imkânı sunuyor.

HTC U11'İN FİYATI 

5.5 inç boyutlu ekranda 2560 x 1440 çözünürlük sunan akıllı telefon, gücünü Snapdragon 835 işlemcisinden alıyor. Bu işlemcinin yanı sıra 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunurken, microSD kart desteği sayesinde dahili depolamayı arttırabilmek mümkün. HTC U11 3.799 TL önerilen son kullanıcı fiyatıyla tüketicilerle buluşacak.