3 yıl önce Facebook tarafından satılan alınan popüler uygulama WhatsApp, yaklaşık 1.2 milyar kullanıcıya sahip. Popüler uygulama, 'gece modu' özelliği için gelen yoğun istekleri gündeme alarak kullanıcılarının gece çektiği fotoğrafların kalitesini artırmayı planlıyor.

Bu özellik, gece gözlerinizi zorlamayacak bir kullanıcı arayüzü oluşturmak için beyaz arka plandaki siyah metni tersine çeviren Gece Modu değil. Bu tamamen başka bir şey. WhatsApp'ın Gece Modu, düşük ışık koşullarında çekilen fotoğrafların kalitesini artırmak için kamera kullanıcı arayüzü ile birlikte çalışıyor. Bir yeni düğme ile görüntülü arama özelliğine eklenebilir.

Çeviri isteği iPhone için yapılmıştı, bu da, muhtemelen Gece Modunun iOS'ta ilk olarak görüneceğine ve ardından uygulamanın Android sürümüne geçeceğimiz anlamına gelebilir. 

WhatsApp kamera arayüzü, bugüne kadar çıkan bir mesajlaşma uygulamasına göre oldukça basit. Video filtrelerinden yoksun olan özellik, yakınlaştırma ve uzaklaştırma seçeneği sunuyor. LED flaşını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için bir anahtar ve arka kameradan ön kameraya geçme özelliği var. Ancak Gece Modu gerçek bir özellik haline gelirse, WhatsApp mevcut ışık miktarından bağımsız olarak fotoğraf çekmeyi seven kişiler tarafından talep edilebilir. (teknolojioku)