Facebook'un yaptığı açıklamaya göre şirket tarihindeki en büyük siber saldırı yaşadı. Yapılan açıklamada, sistemde bulunan bir güvenlik açığından faydalanan hackerların yaklaşık 30 milyon Facebook kullanıcısının telefon numarası ve e-posta adreslerine ulaştığı belirtildi.

Saldırganlar, 14 milyon kullanıcının ise nerede yaşadıkları, ilişki durumları ve inançlarının ne olduğuna dair bilgiye erişti. Saldırıya uğrayan 1 milyon kişinin ise bilgilerine ulaşılamadığı belirtildi

Facebook firmasına ait Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, ödemeler ve reklam hesaplarının saldırıdan etkilenmediği aktarılan açıklamada, “Şu anda biliyoruz ki bizim düşündüğümüzden daha az insan etkilendi” ifadeleri yer aldı.

Facebook, önümüzdeki günlerde saldırıdan etkilenen 30 milyon kullanıcısına mesaj yollayacağını duyurdu. Şirket, FBI, Federal Ticaret Komisyonu ve İrlanda Veri Koruma Komisyonu ile iş birliği içerisinde olduklarını ve kullanıcı veri güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu bildirdi.

İrlanda Veri Hakları Kurumu ise, “Facebook`un bugünkü duyurusu milyonlarca Facebook kullanıcısının kişisel verilerinin saldırının failleri tarafından alındığını doğrulandığını gösteriyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan halen saldırıyı kimin yaptığı, belli ülke veya kişilerin mi hedef alındığı bilinmiyor.