Milli maç arasını değerlendirerek, Başakşehir karşılaşmasına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Siyah-beyazlılar hüsrana uğradı

Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında 3-2 yenilerek fırsat tepti.

Takımın başında ilk maçına çıkan Emre Belezoğlu’nun takımı, Beşiktaş’ı evine puansız yolladı. Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek rotasyon yapsa da, bu maçın ligdeki önemini tam kavrayamadı.

Oğuzhan, hocasının verdiği şanslara rağmen vasatın altındaki oyununa devam etti. Buna Güven ve Atiba’nın kötü oyunu eklenince, Başakşehir oyunun hakimi oldu. 40. Dakikada, kaleci Mert’in topu elinden sektirmesi, Okaka’ya gol pası oldu. Mert’in bu hatası ile Beşiktaş kalesinde golü gördü.

Sergen hoca ikinci yarıya, Atiba, Oğuzhan ve Güven’i oyundan alarak, Necip, Larin ve Teixeira ile oyuna başladı. Orta sahada Pjanic’in oynatılmaması şaşırtıcıydı.

59. dakikada, Başakşehir defansının hatasını affetmeyen Texiera, topu uzak köşeden filelerle buluşturunca, Beşiktaş beraberliği yakaladı.

Siyah-beyazlılar golden sonra baskı yapmaya başladı. 74. dakikada Batshuayi’nin vuruşunu, Başakşehir kalecisi Volkan, parmaklarının ucuyla çıkardı.

Beşiktaş ikinci golü ararken, sağdan başlayan Başakşehir kontratağında, kale önünde boş kalan Okaka takımını 2-1 öne geçiren golü atmakta zorlanmadı.

Golden iki dakika sonra, Başakşehir dört kişiyle başlattığı hızlı atakta, Visca, Gulbrandsen’e “alda at” dercesine bıraktığı top filelere buluşunca, skor 3-1’e geldi.

90. dakikada, var ikazıyla verilen penaltıyı, Batshuayi filelere yolladı. Beşiktaş karşılaşmayı 3-2 mağlup  olarak bitirdi.

Beşiktaş’ta yedeklerin performansı, bu sezon vasatı geçemedi. Özellikle Oğuzhan ve Gökhan Töre’ye haftalardır forma şansı veren Sergen hocanın hayal kırıklığı gözlerden kaçmadı.

Beşiktaş,  zorlu maç trafiğine mağlubiyetle başladı. Bu mağlubiyetin mimarı Sergen hocadır. Kurduğu takım, oyun kurgusu yenilginin başlıca nedenidir.

Takımın liderlik hesabı yaptığı maçta, kalesinde üç golle görerek evine dönmesi, Şampiyonlar Ligi maçı öncesi taraftarlarda hayal kırıklığı yarattı.