Şampiyonun belli, düşen takımın belli olduğu Göztepe'nin seyircisi önündeki Süper Lig'deki son maçında Beşiktaş’a iki sıfır kaybederken Beşiktaş dokuz kişi kalmasına rağmen üç puanın sahibi oldu.

Maçın başında 11. dakikada Göztepe’nin karambolde yakaladığı pozisyonda genç kaleci Emre’nin iki vuruşu kurtarması Beşiktaş’ın şanslı dakikalarıydı. 12. dakikada Velinton'un sakatlanması ve yerini Necip’e bırakması acaba mı dedirtirken 19. dakikada Rosier’in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi acabayı yok etti. Bu kırmızı kart Beşiktaş’a gösterilen kartların tüm sezonun özeti gibiydi. Ucuz bir karttı.

Bu kartla on kişi kalan Beşiktaş kendine geldi. Pas oyunu oynamaya başladı. 27’nci dakikada Gezzal'ın serbest vuruşu barajdan sekip Larin'in pozisyonu takip edip topu filelere yollayınca skoru bir sıfıra getirdi. On kişi oynayan Beşiktaş baskısı golü getirmiş oldu. Bu golden beş dakika sonra Emirhan’ın arkaya gönderdiği topu Montero'nun kale içine çevirdiği topu Josef Sosa filelere yollayınca Beşiktaş beş dakikada ikinci golü buldu skoru iki sıfıra getirdi.

Beşiktaş rahatladı derken 37. dakikada Josef’in yaptığı faul sonrası gördüğü sarı kart VAR ikazıyla kırmızı karta dönünce Beşiktaş sahada dokuz kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı. İlk devrenin sonunda Emre’nin net kurtarışları vardı. 45. dakikada Emre’nin müdahalesi sarı kırmızı arasındaydı, hakem sarıyı tercih etti.

Dokuz kişi oynayan Beşiktaş karşısında ikinci devre Göztepe tek kale oynasa da Beşiktaş fazla pozisyon vermedi verdiklerinde de genç kaleci Emre kalesinde çok başarılıydı. 75. dakikada Necip yapılan faulde sarıdan VAR ikazıyla kırmızı kart görmesi Göztepe’yi on kişi bıraktı ve golü bulamayınca direnci de bitti.

Beşiktaş Göztepe deplasmanından iki gol üç puan ve genç kaleci Emre’yi kazanarak evine döndü dokuz kişiyle rakibini yenen Beşiktaş takımını ve İsmael Hoca’yı tebrik ediyoruz.