Beşiktaş dördüncü hafta maçında Vodafone Park Stadı’nda ağırladığı Yeni Malatyaspor’u üç golle yenerek evine gönderdi. Beşiktaş seyircisi önünde oyunuyla, skoruyla, yeni transferleriyle adeta seyirciyi coşturdu. İlk on dakikada iki gol bularak Yeni Malatya’ya pozisyon vermeden oyunu tamamen kontrolüyle bitirdi.

 Çarşamba gecesi Dortmund’la oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi morallerini yükseltti. Beşiktaş’ın ilk devre pas yüzdesi, pres ve pas oyunu en üst seviyedeydi. Yeni transferleri Pjanic, Batshuayi ve  Alex Teixeira’nın oyun aklının etkisi vardı. Pjanic ilk maçında takımın bir parçası gibiydi. Yedinci dakikadaki Batshuayi’ye attığı pas, ustalığıyla ve Batshuayi'nin vuruşuyla filelerle buluşunca Beşiktaş’ın golü geldi. Golden sonra Beşiktaş adeta tek kale oyuna döndü. Üç dakika sonra Enkudu’nun golüyle ilk on dakikada iki gol bularak Yeni Malatya’nın direncini tamamen kırdı.

Bu güzel gecede Vida'nın yirminci dakikada ve Alex’in kırk ikinci dakikada sakatlanıp ilk devre oyundan çıkması Çarşamba günü oynanacak Dortmund maçı öncesi herkesi üzdü. Beşiktaş oyunu rakibi önde basarak ve pas yaparak ikinci devrede de oyununa devam etti. Elli ikinci dakikada Batshuayi’nin presinde Malatya kalecisinin topu Batshuayi'ye çarpıp Malatya filelerine gidince skor üç sıfır ololdu. Üç golden sonra Sergen Hoca Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek Pjanic’i, Gezzal’ı ve Enkudu'yu oyundan çıkartarak oyunu doksan dakika kontrolünde, pozisyon vermeden ve dördüncü haftada kalesinde gol yemeden oyunu tamamladı. Beşiktaş taraftarını mutlu ederek çarşambaya hazır olduğunu gösterdi. Sergen Hoca’yı ve takımı alkışlıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde başarılar diliyoruz.