Beşiktaş evinde ağırladığı Karagümrük karşısında yeni transferleri Alex  Teixeira ve Batshuayi ile oyuna başlayarak taraftarıyla buluşturdu.

Beşiktaş, Karagümrük maçına seyircisinin müthiş desteğiyle başladı. İki takım da oynamayı düşününce seyri güzel bir müsabaka oldu. Beşiktaş üç puanı yeni transfer Alex Teixeira’nın yayın önünden mükemmel bir vuruşla filelere giden topu ilk devrenin Beşiktaş’ın üstünlüğüyle bitmesini sağladı. İkinci devre ilk devre güzel oyununun skoru artırması beklenirken ikinci devrenin başında Salih’in yaptığı faul sonrası kırmızı kart görmesi bir anda oyunun dengesini değiştirdi.

Beşiktaş’ın kırk beş dakika on kişi oynayarak üç puanı alması milli maç arasına moralle girmesini sağladı. Beşiktaş on kişi kaldıktan sonra taraftarı hiç susmayarak Salih’in yerine adeta devreye girdi ve takımı ateşlemeye devam etti. Maçtaki ilk pozisyonu Batshuayi ile yakalayan Beşiktaş çerçeveyi bulamadı. 15. dakikada Larin'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda da kaleci geçilemedi. Kaçan net bir pozisyon oldu. 28. dakikada Beşiktaş savunma arkasına atılan uzun topla buluşan Ahmet Musa’nın vuruşunun direkten dönmesi Beşiktaş adına şans Karagümrük adına şansızlıktı. 30. dakikada Beşiktaş yeni transferi Alex Teixeira’nın ayak içi vuruşu filelerle buluşunca Beşiktaş’ın golü oldu. Golden sonra Beşiktaş oyunun tamamen hakimiydi. 43. dakikada Batshuayi'nin vuruşu defanstan kornere gitti. 43. dakikada yine Batshuayi'nin vuruşu direkten kaçan bir pozisyon olarak akıllarda kaldı. 45. dakikada Posic'in vuruşunu kaleci Ersin parmak ucuyla çıkartarak golü önlüyor. Soyunma odasına Beşiktaş bir sıfır önde giriyor. İkinci devre 48. dakikada Salih ikinci sarıdan kırmızı kart görünce Beşiktaş’ın düzeni bozuluyor. On kişi kalınca Sergen Hoca Alex'i oyundan alarak Necip'i oyuna alarak orta sahaya takviye yaparak skoru korumaya yönelik hamle yaptı.

On kişi kalan Beşiktaş Vida, Roiser ve Batshuayi net pozisyonlar bulsa da  ikinci golü atamadı. Dakika doksanda Ersin’in kurtarışı Beşiktaş’a üç puanı kazandırdı. Beşiktaş uzatmalarla 50 dakika on kişi oynadığı Karagümrük takımını bir sıfır yenerek evine puansız gönderdi. Milli maç arasına üç puan alarak moralle girdi. 50 dakika güçlü rakibi karşısında on kişiyle üç puan alması mücadelesi taraftarını mutlu etti.