Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, her iki takım için de şampiyonluk yarışında önemli bir maçtı. Fenerbahçe açısından kader maçıydı. 1 maç eksiği bulunan liderin 5 puan gerisinde olduğu için Fenerbahçe'nin yarışı sürdürmek için mutlaka 3 puan alması gerekiyordu.

Hafta içi oynadığı 120 dakikalık kupa maçı oynayan Beşiktaş'ın derbide yorgun olması beklenirken, Fenerbahçe karşısında daha diri olan ve pas oyunu yaparak oyuna hakimiyet kurmayı başardı. Bunun karşılığını da, karşılaşmayı son dakikaya kadar 1-0 önde götürerek aldı. Ancak son dakikada yediği golle 3 puandan oldu.

Kurtarışlarıyla kaleci Altay ve Ersin, gecenin öne çıkan isimleriydi. Maçın ironisi, Fenerbahçe'nin 1-1'lik skora sevinmesiydi.

Maça, her iki takım da rakibe sahasında pres yapıp baskı kurmak isteyerek başladı. Maçta ilk pozisyon Osai Samuel'in Ersin'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşta geç kalmasıydı.

26. dakikada soldan hızlı gelişen atakta Abubakar'ın vuruşu Altay'da kaldı. 27. dakikada Atiba'nın vuruşunda kaleci Altay'ın direğin dibinden kurtarışı, Beşiktaş adına kaçan fırsattı. 37. dakikada Nazım Sangare'nin vuruşu üstten auta gitti. 39'da Souza'nın vuruşu, 44. dakikada Gezzal'ın müthiş şutu çerçeveyi bulmayınca ilk devre berabere bitti.

İkinci devre Beşiktaş, maça golle başladı. 48. dakikada Gezzal'ın serbest vuruşunda kafayla topu filelerle buluşturan Beşiktaş 1-0 öne geçti. Golün ardından Beşiktaş pozisyonlar üretmeyi sürdürdü. 52. dakikada Larin'in pasıyla buluşan Abubakar'ın vuruşunda geceye damgasını vuran Altay yine sahneye çıktı ve golü önledi. 62. dakikada Altay, karşı karşıya kaldığı rakibinin net pozisyonunu da kurtararak gole izin vermedi.

71. dakikada Sosa'nın frikik vuruşunda kaleci Ersin'in kurtarışı mükemmeldi. 83. dakikada Mensah'ın başlattığı atakta Gezzal'ın vuruşu üstten auta gitti. 89. dakikada ceza yayı üzerinden Ozan Tufan'ın güzel vuruşu, Ersin'in çabasına rağmen filelerle buluşunca skor eşitlendi: 1-1.

90+5'de N'Skala'nın pasında Abubakar'ın vuruşunda Altay yine başarılıydı ve Beşiktaş'ın galibiyet golünü önleyerek takımının 1 puan almasında en büyük pay sahibi oldu.

Her ne kadar son dakikaya kadar önde götürdüğü karşılaşmadan 1 puanla ayrılsa da maçın kazananı Beşiktaş oldu. Fenerbahçe ile puan farkını korudu, Galatasaray'ın Rize'ye yenildiği haftada farkı 1 puan daha açtı.

Sergen hoca ve takımı derbideki oyunuyla ve mücadelesiyle alkışlanmayı hakkediyor. Erol hocayı yorumlamaya gelincee, Fenerbahçe'nin hocasının beraberliğe sevindiğini gördük. Bu tablonun milyonlarca Fenebahçeli'yi kahrettiği muhakkak. İki hoca arasındak fark, Sergen hocanın açıklamalarına da yansıdı. Sergen hoca "Bırakın sahada oynayalım, kim kazanırsa o şampiyon olsun" derken, Erol hocanın "Hem sahada hem saha dışında mücadele edeceğiz sözleri" farkı gösteriyordu. Saha içindeki mücadele farkı da tabii...