Beşiktaş Vodafone Park’ta ağırladığı Sivas karşısında takımdaki eksiklere rağmen, Ajax maçının yorgunluğu ve iki hafta kaybedilen puanların baskısıyla oyuna başladı. Haftalardır eksik kadro ve sakatlarla boğuşan Beşiktaş için, gençler için bir şans oldu. Genç Serdar, Can, Emirhan, Ege ve Berkay’ı kadroya alan Sergen Hoca Beşiktaş’ın geleceğinin de sağlam olduğunu göstermiş oldu. Bunun en somut örneğini Ajax maçında gençlerin gösterdiği performansla tüm futbol severler görmüş oldu.

Beşiktaş tüm eksiklerine rağmen Sivas’ı 2-1 yenerek milli araya moralle girmeyi başardı. Bunda Sergen Hoca’nın Güven’e gösterdiği şans ile Güven’in attığı iki gol oldu. Beşiktaş evinde Sivas maçında mutlak üç puan almaya yönelik oyun oynasa da  rakip Sivas’tı. Beşiktaş 32. dakikada Roiser’in sağdan ortasına Güven’in jeneriklik volesiyle golü buldu. Güven'in golü gerçekten alkışlanacak güzellikteydi ve tüm stadı coşturdu.

43. dakikada Can’a yapılan faulü vermeyen hakem Can'ın sakatlığında top Beşiktaş’tayken Serdar’ın taca atmak istediği topu Sergen Hoca sahaya yollayınca hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Sergen Hoca’ya kırmızı kart göstererek oyundan attı. Bu ancak daha önceleri yaşananlar gibi Beşiktaş’a yapılan bir uygulama olduğunu görmüş olduk. Sergen Hoca’nın daha önce dediği gibi “ atmak için bahaneler üretecekler” sözü de gerçekleşmiş oldu.

54. dakikada Gradel’in ortasında Rıdvan'ın ters kafa vuruşu Beşiktaş filelerine gidince Sivas’ın beraberlik golü geldi.

64. dakikada Josef'in Felix’e yaptığı faule sarı kart gösteren hakem kırmızıyı göstermeyerek en büyük ayrımı yapmış oldu.

69. dakikada kalesine gol atan Rıdvan’ın asistiyle Güven’in golü Beşiktaş’ın ikinci golü oldu. Beşiktaş Sivas’ı 2-1 yenerek milli maç arasında yaraları sarmaya sakatların düzelmesi umuduyla moralle ve zirveden kopmayarak girmiş oldu.