Süper Lig liderliğini haftalardır elinde bulunduran ve şampiyonluğa koşan Beşiktaş 37 haftada Hatayspor'u ağırladı. Maçtan önce hafta içinde yapılan spekülasyonlara "Cumartesi günü ne olacağını göreceğiz. Sahada görüşürüz" diyerek cevap veren Sergen hoca, takımını öyle motive etmiş ki, karşılaşma Kartal'ın tüm pençeleriyle rakibe saldırmasıyla başladı. İlk atakta gol geldi ve Beşiktaş, karşılaşmaya 1-0 galip başladı. Sergen hoca bir ironi yaşattı 1 Mayıs emekçi bayramında futbolun bu sezon emekçisi Beşiktaş önemli bir virajı adeta resital yaparak 7-0 gibi farklı skorla kazandı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Galatasaray derbisine bu moralle çıkacak olan Beşiktaş, rakiplerinin oynayacağı maçları da ayrı bir keyifle seyretmiştir Pazar akşamı.

7 gün içerisinde oynadığı 3 zorlu maçı da kazanarak avantajını koruyan Kartal, Hatay'a attığı 7 golle sezonun gol rekorunu da kırdı.

İlk dakikada oyuna 1-0 önde başlayan Beşiktaş, 45 dakikalık bölümün son düdüğü çaldığında tabelayı 5-0'a getirmeyi başardı. Sergen hocanın talebeleri, gol attıkça coştu ve Hatayspor'u kendi sahasına hapsederek boğucu ataklarıyla teslim aldı.

İkinci yarıda skor tabelası 7-0'ı gösterdiğinde Sergen hoca oyunu rolantiye aldı ve sahanın yıldızı Gezzal, Atiba ve Ljacic'i derbi için kenara çekti.

Hafta boyunca zorlu geçeceği konuşulan, hatta Beşiktaş'ın sakatlıklar nedeniyle puan kaybetmesini bekleyen yorumcular yanında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin beklentisi de boşa çıktı.

Beşiktaş, son 3 maça adeta güle oynaya çıkacak ve ipi göğüsleyerek içinde bulunduğu krizden şampiyonluk çıkarmayı başarmış olacak. Rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaksızın Beşiktaş'ın son 3 maçtan 4 puan çıkarması şampiyonluk için yetiyor. Belki de son hafta karşılaşması formalite olacak ve Beşiktaş şampiyonluk kupasını alarak müzesine götürecek.

Sezona sıkıntılarla başlasa da, Sergen hocanın aşama aşama geliştirdiği Beşiktaş'a, yöneticileri, hocası, futbolcuları ve tüm emekçileriyle birlikte bizlere izlettikleri güzel futbol için teşekkür ediyoruz.

Haftalar önce "Galiba bu sene o sene" demiştik. Artık "galiba"yı kaldırdık ve "Bu sene o sene. Büyüksün Beşiktaş" diyoruz.