2022-23 sezonunun açılmasına sayılı günler kala Beşiktaş’ı geçen sezon bıraktığımız gibi seyretmeye devam edeceğiz gibi. Hücum hattı, orta sahası geçen sezondan kağıt üzerinde iyi görünse de defans hattının ve üçlü savunmanın Beşiktaş’a pahalıya mal olacağı aşikar.

İsmael hoca sisteme değil de oyuncularına göre sistem kursa hem kendi hem takım için daha uygun olur. Beşiktaş Avusturya kampında üç maçta iki galibiyet bir beraberlik alsa da Wolhampton maçında aldığı üç sıfırlık yenilgi kaleci ve defans hattının kötü oyunu lig başlamadan kafaları karıştırdı. Bu tablo lige de yansırsa maddi olarak ne kadar fedakarlık etse de İsmael hocayla birlikte başkanın da bileti kesilir. Zaten en baştan başkan Şenol Güneş hocayı takımın başına getiremiyerek bazı yöneticilerin egosuna yenik düştü

Geçen sezon Beşiktaş’ın verilmeyen 20 penaltısı kadar yönetimin sessiz kalması, TFF’nin şampiyonluğu belirleyen en büyük etkisi olmuştu. TFF’nin tarafsız olamayacağı geçen sezondan belli. Beşiktaş-Trabzon maçında kural hatası kararını verememeleri kadar Antalya-Trabzon maçında Antalyalı oyuncuların saha içinde dayak yemesini binlerce taraftarın sahaya girmesini sadece seyrettiler.

Benzer olaylarda Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verilen cezalar hala akıllarda. Geçen sezonun akıllarda kalan onlarca maçtan sadece bir kaçı. TFF – MHK’yı rezil de eder şampiyon da.

Yine Beşiktaş’a dönersek, şu anki oyun sistemi ve takım şablonu gösteriyor ki yine fiyasko bir sezon. İnşallah biz yanılıyor olalım, onuncu haftada İsmael hoca ve başkan koltuğunda kalsın. Hep beraber seyrederek göreceğiz