Beşiktaş derbide Galatasaray’a 2-1 yenilerek taraftarını üzmeye devam etti. Galatasaray karşısında ilk devre Kerem’in 22. ve 32. dakikalarda attığı gollerle Beşiktaş daha ilk yarım saatte iki sıfır geriye düştü. Bunda Galatasaray’ın güzel oyunu ve Önder Hoca’nın kadro seçimi etkiliydi.

Galatasaray’ın ilk devre farkı açmamasında kaleci Ersin’in kurtarışları etkiliydi. İlk devre oynayan Galatasaray ve seyreden Beşiktaş vardı. 2-0’da Önder Hoca, Kenan ve Güven’i 39. dakikada oyundan çıkartarak Batshuayi ve Larin'i oyuna alarak müdahale etse de boşa geçmiş bir ilk devre ve yenmiş iki gol vardı. Önder Hoca’nın Galatasaray ikramı kadar hakemin Galatasaray’ın ikinci golü öncesi Beşiktaş’a  verilmeyen faul sonrası atılan gol hakemlerin Beşiktaş olunca görmeme geleneği gibiydi.

İkinci devre Josef’i de oyuna sokan Önder Hoca ilk devrenin aksi Beşiktaş oyuna ortak olsa da ilk devre yenilen iki golün ve seyircinin moraliyle Galatasaray, Beşiktaş karşısında 85. dakikaya kadar gole izin vermedi. 85. dakikada Rıdvan’ın vuruşu filelerle buluşunca skor 2-1’e geldi ve Beşiktaş, Galatasaray a baskısını hissettirdi. Ama devreye VAR ve hakem girdi. Batshuayi ve Larin’e ceza sahasında yapılan faulleri hakem de görmedi. VAR da görmeyerek Galatasaray’ın galibiyetini sağladı.

Maçın son dakikaları ve uzatmaları iki takım için de oyun olarak güzel bir derbiye yakışan bir oyundu. Galatasaray ilk devre güzel oyunuyla kazandı.

Beşiktaş Önder Hoca’nın kadro seçimi, hakem ve VAR desteğiyle kaybetti.