Beşiktaş evinde hafta içi Kayseri’ye yenildikten  sonra Başakşehir maçında ligde rakiplerinin puan kaybettiği haftada Beşiktaş da puan kaybederek zirveyi aşağıdan seyretmeye devam etti.

Beşiktaş evinde Başakşehir ile 2-2 berabere kalarak taraftarını mutsuz etti. Beşiktaş maçta 18 şuta karşı iki gol bulmasına karşı Başakşehir’in üç şutuna karşı iki gol bulması maçın adeta özeti gibiydi.

Son vuruşlardaki beceriksizlik kadar basit gol yemek de gelenek oldu haftalardır. Son dakikalarda takımın oyundan düşmesi Başakşehir maçında da devam etti.

Maçın 22. dakikasında Texeira’ya yapılan faulün Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki pozisyonla bire bir aynı olmasına rağmen VAR’IN yokluğunu, hakemin taraflı olduğunu maalesef yine seyrettik. Yine Texeira’ya ceza sahasında hakemin gözünün önünde yapılan faulü hakem Erkan Özdamar sadece seyretti. Tıpkı VAR gibi. Bu sezon gördük ki maç sahada oynanmıyor. Aynı pozisyonda bir gün önce kırmızı ikinci gün sarı bile yok. Maçların skorunu hakemler ve adil olmayan VAR belirliyor.

Önder Hoca iyi niyetli olsa da Beşiktaş’ın ağırlığını kaldıramadığını son haftalardaki çıkardığı kadro ve değişikliklerle seyrediyoruz. Başakşehir’in attığı ikinci golde, Beşiktaş’ın sahada on kişi olmasına rağmen oyuna oyuncu almaması sadece amatör maçlarda olurdu. Vida ve Montero ikilisinden ikisini birden kesmesi, Necip’le başlamaması da Önder Hoca’nın eksileriydi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nurçebi'nin Önder Hoca’ya verdiği kredinin haftalar ilerledikçe eridiğini gördük. Beşiktaş bu sezon büyük takım refleksini gösteremiyor. Kupada ve ligde havlu atan Beşiktaş magazin basınını bırakıp Şenol Hoca’yı getirip gelecek sezonun yapılanmasına şimdiden başlaması lazım. Beşiktaş geçen sezonun kredisinden yemeye devam ediyor ama hedefler bitince kredi de bitti.

Beşiktaş’ta yaklaşan başkanlık seçimler öncesi Fikret Orman ve Yıldırım Demirören’in dirsek temasına geçmesi ortak hareket etmesi kadar unutulmaması gereken bu günkü milyarlarca lira borç bu ikilinin mirası. Not düşmek istedim.