Süper Lig’de cumartesi günü Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenmesiyle gözler Beşiktaş Konyaspor maçına çevrildi. Beşiktaş’ın galip gelmesi halinde üç büyük takımın 48 puanla ligin zirvesinde olmaları ligin bundan sonraki haftaları için rekabeti arttıracağı bir maç olacaktı.

Konya, Beşiktaş karşısında Antalya gibi on kişi kapalı savunma yaparak oyuna başladı. Beşiktaş on birinci dakikada Gezzal’ın ortası Abubakar’ın kafasıyla auta gitti. İlk ciddi pozisyonu. Beşiktaş kanatlardan baskı kurmaya çalışsa da sahasından çıkmayan Konya pozisyon vermedi. 15. dakikada sarı kart gören Nskala 21. dakikada da rakibine faul yapınca ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü. Beşiktaş’ı on kişi bırakan Nskala’nın yaptığı sorumsuzluk anlaşılır gibi değildi. On kişi kalan Beşiktaş yine rakibine top vermedi ve oyun üstünlüğü tamamen Beşiktaş’ın kontrolündeki.

Konya’nın ilk 45 dakikada eksik oynayan Beşiktaş’a karşı bir şutu dahi olmadı. Konya’nın ilk şutu 46. dakikada Sekidika’nın vuruşu direğin dibinden auta gitti. 21. dakikadan beri eksik oynayan Beşiktaş defansını ilerde kurarak Konya’yı tamamen baskı altına alarak eksikliği kapatarak sağlı sollu ataklara ve gol aramaya devam etti.

53. dakikada Gezzal’ın ortasında Velinto’nun formasından çekilmesini hakemin görmemesi kadar VAR’dan ikaz edilmemesi Beşiktaş’ın net bir penaltısının göz göre göre verilmemesiydi. 63. dakikada Abubakar’ın orta alandan çalımlarla sürdüğü top auta gitti. 67. dakikada Beşiktaş baskı kurduğu anda Necip’in kaptırdığı top Beşiktaş kalesinde pozisyon olsa da Vida müdahalelerde çok etkiliydi. On kişi  oynayan Beşiktaş sağ kanattan ataklarını sıklaştırdı. 73. dakikada Roiser’in ortasında Larin bir adım geride kalınca kaçan bir pozisyon oldu. 81. dakikada Gezzal’a yapılan faulü avantajıyla Roiser dar açıdan topu filelere yollayınca Beşiktaş baskısının meyvesini golle bulmuş oldu. İki dakika sonra Larin’in pası Enkudu’nun vuruşu Gezzal’a dönünce Beşiktaş’ın kaçan pozisyonu oldu.

Son dakikalarda on kişi oynayan Beşiktaş’ın baskısı, pozisyonları alkışı hakediyor. Larin’in 60 metre topu sürüp şutunda çerçeveyi bulamaması şanssızlık. 8.  dakika bir eksikle maçı üç puanla tamamlayan Beşiktaş zirvede ben de varım dedi oyun ve mücadele hırsı Sergen Hoca ve taraftarları mutlu etti.