Süper Lig'in 22. hafta mazında Beşiktaş, evinde karşılaştığı Trabzon'un ardından Antalya deplasmanında da 2 puan bırakarak, Lig'in ikinci yarısının ilk iki maçına 5 puan kayıpla başladı. Sergen hocanın ideal kadro rotasyonları, iki maçta da etkili olmadı. Transfer beklentileri de gerçekleşmeyince son dakika Cenk Tosun'un kadroya katılması taraftarın gazını almak gibi oldu.

Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki rakipleri altın yumurtlayan sponsorlar buluyor, hatta yaratıcı (!) çözümler geliştiriyor, hülleyi, hileyi devreye sokuyor, altyapıdaki bir oyuncuyu 4.2 milyona 3. lig takımına satma becerisini (!) bile gösterebiliyor. Akla gelmeyecek yöntemler sadece bizim ligimizde olur. Her zamanki gibi TFF sadece seyirci gibi izler. Konulan limitler, "hız limiit" gibi. Parası olan radar cezasını öder, parası olmayan aracını otoparka çeker. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bu oyunlara seyirci kalmas, Süleyman Saba'nın "Şerefsiz şampiyonluktansa şerefli ikinciliği" sözünü hatırlattı.

Antalya maçına gelince.

Antalya, oyun düzenini top oynamaya değil, oynatmama üzerine kurmuştu. 6-3-1 dizilimiyle sahaya çıkan Antalya karşısında Beşiktaş, Ljacic ve Larin'le pozisyonlar yakalasa da kaleci Boffen günündeydi ve Beşiktaş'a geçit vermedi.

39. dakikada Antalya soldan ilk atağında Velington'un ıskasıyla arkasındaki Gökdeniz kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Bu gol Beşiktaş'ta soğuk duş etkisi yaptı.

İkinci devre Antalya yine rakibini kendi sahasında kalabalık defans örgüsüyle karşılayınca Beşiktaş, katı savunmayı geçmek için sağlı sollu ataklarla yüklenmeye ve pozisyonlar bulmaya başladı.

57.dakikada Sergen hocanın hamlesi geldi. Gezzal, Mensah ve Oğuzhan'ı aynı anda oyuna sokup tüm kozlarını oynadı. Antalya'yı ablukaya alan Beşiktaş, 70. dakikada Veysel'in Larin'e yaptğı faülle ceza sahası kenarından duran top kullanma şansı yakaladı. Hakem, bu pozisyonda Veysel'e ikinci sarı kartı gösterdi ve Antalyaspor 10 kişi kaldı. Serbest vuruşu kullanan Gezzal'ın yaptığı ortaya uzanan Vida, topu kafayla ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi.

Beşiktaş, baskıyı artırdı ve ardı ardına pozisyonlar bulmaya başladı. 81. dakikada Larin'in vuruşu direkten döndü. Bir dakika sonra Oğuzhan'ın Boffen'le karşı karşıya kaldığı net pozisyonda topu kaleciye nişanlaması, Beşiktaş bu ataklardan da galibiyeti getirecek golü çıkaramadı. Trabzon derbisinde kaybedilen 3 puanın üzerine, Antalya deplasmanıda kaybedilen 2 puanla birlikte Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamlayan Beşiktaş, puan tablosunda 3. sıraya düştü.

Sergen hocanın ilk yarıya Gezzal'la başlamaması hata sayılabilir. Ersun Yanal'ın 6 kişilik defans kurgusunun modern futbolda yeri yok. Futbol oynamaya değil, puan kapmaya çıkan takımların bir de "yerde yatma sistemi" dikkat çekiyor ve hatta iğrendiriyor artık.