Bir bebeğin doğruyla yanlışı birbirinden ayırt etmesi beklenemez. Fakat aynı şey bir yetişkinden beklenir. Ne kadar evrimleşirse ki ayırt etme yetimizin o kadar gelişmiş olması beklenir. Doğal olarak bu konuda bazı testlere tabi tutuluruz. Size bir şey anlatıldığında, rehberlik edildiğinde yeni biriyle tanıştığınızda bir iş teklifi aldığınızda, kendi içinize dönüp bu konu hakkında nasıl hissettiğinizi gözden geçirin.

Genç ruhlar her yolu ve patikayı keşfeden gezginlere benzerler. Farklı rotaların, kuru, çamurlu, geniş, dar, aydınlık ve karanlık yolların kendilerine sunduğu deneyime ihtiyaç duyarlar. Herkesle birlikte yolculuk edebilirler. Daha yaşlı ve bilge ruhların ise amaçlarına uygun olan yolu seçmeleri, yol arkadaşlarını seçerken ayırt etme becerilerini kullanmaları beklenir.

Derinlerde bir yerde her şeyi biliriz. Sezgilerimiz karşımız­daki insanın dürüst davranıp davranmadığını anlamamızı sağlar. Genellikle mantığımız algıladıklarımıza karşı çıktığı ya da onlara inanmak istemediğimiz için buna kulak asmayız. Sezgilerimize aldırış etmeyiz. Gerekli ayrımı yapmazsak bunun sonuncunda ortaya çıkacak karma yükünü üstlenmek zorunda kalırız. Dahası, farklı bir maskenin ardına gizlenmiş başka bir test yeniden hayatımıza girecektir.

İnsanları cinsiyetine, ten rengine, dinine ya da fiziksel yapısına bakarak ayırt etmek spiritüel bir davranış değildir. Birçok kişi herhangi bir sebepten ötürü ayrım gözetmenin yargılayıcı bir tutum olduğunu düşünür. Yaşamlarına ve işyerlerine girmek isteyen herkesi kabul etmeleri gerektiğini hissederler. Durum böyle değildir. Ayırt etme yetimizi kullanmamız gerekir. Arkadaş ya da terapist seçimi yaparken karşınızdaki insanın enerjisi size doğru geliyor mu? İş ortağınızın fikirlerinizi destekleyeceğini gerçekten hissediyor musunuz? Bu insanla randevulaşırken kendinizi rahat hissediyor musunuz? Hayatınıza girmesini istediğiniz kişileri seçmek hakkınızdır. Hayır dediğinizde yargılayıcı davranmazsınız. Ayırt etme yetinizi kullanmış olursunuz.

Tüm arkadaşlarınız şiddet içerikli bir film izlemek istiyorsa, sadece onlara eşlik etmek isteyip istemediğinize değil, arkadaş olarak sizinle uyumlu olup olmadıklarına da karar verme vaktiniz gelmiştir. Farklı olmaya, sizin için doğru olduğunu sezdiğiniz şeylerin arkasında durmaya hazır mısınız?

Masanın üzerinde duran kağıt parçası, karıncalara çöl gibi görünebilir. Bir insana göre ise önemli bir belge olabilir. Varolu­şu daha geniş bir perspektiften inceleyen bir astronotun gözünde ise o kağıt önemsizdir. Hepsi de kendi bakış açısına göre haklıdır. Tüm yazarlar ve öğretmenler birbirinden farklı spiritüel bakış açılarını tecrübe ederler. Ancak kendi ulaştıkları seviye üzerinden iletişim kurabilirler. Hepsi de kendi bakış açısına göre haklı olabilir.

Bazı şeylerin doğru olmadığını hissettiğiniz için her şeyi bir kenara atmayın.

Bir bedenin içinde yaşayan hiç kimse gerçeğin tamamını bilemez fakat siz de zihninizi açık tutabilir ve sezgilerinizin size rehberlik etmesine izin verebilirsiniz.

Sezgilerinize kulak verin ve size rehberlik edeceklerine güvenin.

Alıntıdır.