Kuruluş

Büyük Lavra’nın kurucusu Athanasius, arkadaşı ve projeyi finanse eden Bizans İmparatoru II. Nikephoros’un vasiyetine göre binaların yapımına 963 yılında başladı. Nikephoros, Athanasius’a yakında, Büyük Lavra’nın bir keşişi olacağına söz vermişti. Ancak koşullar ve ölümü bu planları iptal etti. I. İoannis Tzimiskes tarafından iki katına çıkarılan kalıcı bir imparatorluk hibesi, binaların entegrasyonuna izin verdi. İmparatorlar da adasında dahil özelliğinin Büyük Lavra diğer birçok toprak veren Aziz Eustratius ve Manastırı Aziz Andreas içinde Selanik. Bu, keşişlerin 80’den 120’ye çıkmasına neden oldu.

Daha sonraki tarih

Athonite Athanasius’un (11. yüzyıl) biyografisine göre yapı projesi, koruyucu duvarla başlamış ve kilise ve hücrelere kadar devam etmiştir. Athanasius’un ölümünden sonra, manastır normal işleyişine devam etti. İmparatorlar gelişimini destekledi ve 11. yüzyılda 700 keşiş vardı. Daha küçük manastırlar, Büyük Lavra’ya devredildi. 14. yüzyılda manastır, Athos Dağı’nın diğer tüm manastırları gibi, Aragon tahtından İspanyollardan ve diğer korsanlardan acı çekti. Çok kez yağmalandı. Kriz sonucu keşişliğin tuhaf bir şekilde oluşumu idi. Idiorrhythmic Yolu, resmi kilisenin ve imparatorların itirazlarına rağmen. 1574 yılında İskenderiye Patriği, Sylvester, yardımcı ve manastır altında tekrar ameliyat manastır türü keşişliğin ama yakında tuhaf keşişlik tekrar tanıtıldı. 1655 yılında, kendisi de keşiş olan Patrik III. Kenobit yaşamına dönüş, ancak sonuçsuz kalmıştır. 1980’den beri manastır kenobit olmuştur.

Binalar

Ana kilise (Katholikon), inşaat sırasında kubbelerden birinin düşmesi sonucu, diğer 6 işçiyle birlikte hayatını kaybeden Athanasius tarafından bulunmuştur. Tapınağın mimari tarzı, koro ve duanın iki geniş alanı ile karakterize edilir. Bu tarz daha sonra kutsandı ve diğer manastırlar tarafından kopyalandı. Freskler 1535 yılında büyük ressam Theophanis tarafından yapılmıştır. Ancak narteks 1854 yılında boyanmıştır. Narteksin ( liti ) kuzeyinde , Athanasius’un mezarının bulunduğu Sebaste Kırk Şehitleri Şapeli bulunmaktadır. Güney ve Liti ait şapel bulunmaktadır. Aziz Nicholas 1560 Franco Cantellano tarafından boyanmış, trapeza merkezi girişinin karşısında çapraz bir şekle sahiptir. Adanın en yüksek yeri Athos Dağı büyüğüdür. İçerisi Theophanis veya okulu tarafından boyanmış fresklerle doludur.

Devamı haftaya…